Reklam

Metal işçileri grev kararını açıkladı!

Reklam

Metal iş kolunda ikinci büyük sendika olan Birleşik Metal-İş, patronların temsilcisi MESS’in 3 yıllık sözleşme ve yüzde 3,2 zam teklifinde ısrar etmesi nedeniyle grev kararı aldı.

Kararı açıklayan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yaklaşık 12 bin işçiyi temsilen 30 ayrı işyerinde 2 şubat itibariyle greve başlayacaklarını açıkladı.

Türk Metal Sendikası da 2 Şubat’ta greve gideceğini açıklamıştı.

“GREV YASAĞINI TANIMAYACAĞIZ”

Serdaroğlu, AKP’nin greve getireceği olası yasağa karşı “OHAL’e güvenerek grevlerin yasaklanacağı rahatlığı içinde olan MESS’e ve kamuoyuna grev yasağını tanımayacağımızı çok daha önce açıkladık. Daha önce MESS’den ayrılan  işverenlerin kurduğu işveren sendikası EMİS ile yürütülen toplu pazarlıkta işverenlerin kapılmış olduğu rehavete kapılmaması konusunda MESS’i uyardık.” ifadelerini kullanırken, 130 bin işçiyi kapsayan grevin yasaklanma ihtimaline karşı diğer sendikalara ortak direniş önerisinde bulunduklarını, ancak resmi bir yanıt alamadıklarını belirtti.

Serdaroğlu sözlerini “İşçi sınıfının mücadele tarihinden aldığımız güçle ve işçi sınıfının mücadelesinin değiştirme ve dönüştürme yeteneğine olan inancımızla, Toplu pazarlık mevzuatının gereğini yerine getirerek 30 işyerinde 12 bin üyemizle almış olduğumuz grev kararını tüm metal işçileriyle beraber 2 Şubat tarihinde hayata geçireceğimizi, eğer bu grevimiz yasaklanırsa grev yasağını tanımayacağımızı sizlerin aracılığı ile bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

Kararımız enternasyonal sınıf hareketine, Türkiye işçi sınıfımıza, ve tüm metal işçilerine hayırlı olsun.” diyerek bitirdi.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/04/sinif-tavri-yk-uyesi-kemal-parlak-metalde-sureci-iscilerin-fiili-mucadelesi-belirleyecek/

http://gazetemanifesto.com/2018/01/04/metal-iscileri-alanlara-cikiyor-bmis-baskani-serdaroglu-manifestoya-konustu/

Bu haber en son değiştirildi 22 Ocak 2018 17:08 17:08

Reklam

Önceki Haberler

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14
Reklam