Okullara Afrin operasyonu talimatı: Öğrenciler mektup yazacak

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, resmi/özel ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine, Afrin operasyonuna katılan askerlere mektup yazdırılması için talimat gönderdi.

Okullara Afrin operasyonu talimatı: Öğrenciler mektup yazacak

Ankara’da Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilkokullar da dahil tüm okullara Efrîn saldırısına katılan askerlere mektup yazılması için talimat gönderdiği öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Ankara’nın Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe genelindeki okullara, “Afrin harekatına destek mektupları” yazılması talimatı gönderdi. Aralarında ilkokulların da bulunduğu resmi ve özel okullara gönderilen talimatta, “Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün son katılım tarihi 12.02.2018 olmak üzere, resmi/özel ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik ‘Afrin Kahramanlarına Mektup Yazma Etkinliği’ düzenlenmesi ile ilgili Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün şartnamesi ekte gönderilmiştir” denildi.

Talimatta, bu uygulamanın öğrencilerin sosyo-psikolojik gelişmeleri açısından bir sakınca içermediği ve “gönüllülük esasına göre belirtilen öğrenci gruplarına eğitim ve öğretimi aksatmayacak şekilde” yürütülmesi istendi.

“Milli ve manevi değerler”

Gönderilen şartnamede çocukların “milli ve manevi değerlerine katkı sunma”, “birlik ve beraberliği geliştirme” amacı güdüldüğü iddia edilen şartnamede şu maddelere yer verildi:

“* Çocuklarımızın ve gençlerimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkarak bu değerleri canlı tutan bireyler olmasını sağlamak,

* Birlik ve beraberliğimize katkıda bulunmak,

* Öğrencilerimize tek bayrak, tek devlet ve tek vatan inancı ve idealini aşılamak,

* Okuyan, düşünen, araştıran ve tarihine sahip çıkan bir neslin düşünce dünyasına katkıda bulunmak,

* Tarih şuuru bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak,

* Dilin etkili ve güzel kullanımını teşvik etmek,

* Ecdadın mirasını tüketen değil, emanetine sahip çıkan bir neslin duygularını açığa çıkarmak,

* Vatanı için her şeyi feda edenlere vefa borcumuz olduğunu hatırdan çıkarmamak.”