Seçim sonrası büyük vergi artışları ve zamlar kapıda

Kamu bütçesinin har vurup harman savuran AKP'nin seçimden sonra büyük zam ve vergileri uygulamaya koyacağını öne sürüldü.

Seçim sonrası büyük vergi artışları ve zamlar kapıda

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar Gazetesi’nde bütçenin düştüğü darboğazdan çıkış için seçimlerden sonra vatandaşı bekleyen acı reçete kaleme alındı.

Gazetenin yazarlarından İbrahim Kahveci “Süreç belli ise sonuç değişir mi?” başlıklı yazısında 2017 yılında bütçe giderinin 678 milyar lirayı bulduğuna dikkat çekerek, AKP’nin hiç tasarruf etmediğini belirtti. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in “Bu sefer tasarruf edeceğiz” demesine bakılmaması gerektiğini yazan Kahveci, seçimlerden sonra büyük zamların ve vergilerin geleceğini öne sürdü.

Kahveci’nin yazısında o bölüm şöyle:

“Bakınız Ankara tasarruf etmeyi unuttu.

Geçen yıl ilk 5 ayda 267 milyar lira harcadı

Bu yıl ilk 5 ayda ise 323 milyar lira harcadı.

Bu kadar çok harcamaya alışmış bir Ankara’yı daha ne kadar taşıyabileceğiz? 2010 yılında 295 milyar lira harcayan Ankara, 2017 yılında 678 milyar lira harcadı.

Oysa siyasilere bakın…

Yıllardır “Kemer sıkacağız” diyorlar.  “Artık şimdi tasarruf edeceğiz” diyorlar ama her konuşmalarının arkasından yeni bir vergi paketi geliyor.

Geçmişe bakınca şimdide öyle olacak…

Seçimlerden sonra büyük zamlar ve vergiler gelecek. Bu nerede ise kesin. Bakmayın Mehmet Şimşek’in “Bu sefer tasarruf edeceğiz” dediğine.

Ankara çok para harcamaya alıştı.

Bugüne kadar hiç tasarruf etmedi.

Hiç harcama kısmadı.

Seçim sonrası muhtemeldir ki, ilk olarak sigara zamları gelecek. En az yüzde 50 zam gelebilir.”