Suriye'den çekilme kararının ardından istifa eden temsilci McGurk'e Trump'tan sert tepki

ABD'nin Suriye'den çekileceğini açıklamasının ardından istifasını açıklayan 'IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi' Brett McGurk'e ilişkin Trump'tan açıklama geldi.

Suriye'den çekilme kararının ardından istifa eden temsilci McGurk'e Trump'tan sert tepki

ABD’nin Suriye’den çekileceğini açıklamasının ardından istifasını açıklayan ‘IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi’ Brett McGurk’e ilişkin Trump’tan açıklama geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, istifasını açıklayan McGurk’e ilişkin ‘medya şovmeni’ ifadelerini kullandı. Trump sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

”Başkan Obama tarafından 2015’te atanan Brett McGurk’ü tanımıyorum. Şubatta görevinden ayrılıyordu ama şimdi istifa etti. Medya şovmeni? Yalan medya, hiçbir anlamı olmayan bu olayı büyütüyor.”

‘Medya bana gelince vuruyor’

Trump çekilme kararına yönelik eleştirilere ise ”Eğer Donald Trump yerine başka bir başkan Suriye’de IŞİD’in büyük bir kısmının yok edilmesinden sonra askerlerimizi sağlıklı ve mutlu bir şekilde eve getireceğini açıklasaydı, Amerika’nın en popüler kahramanı olurdu. Ama yalan medya bana gelince sert vuruyor. Çılgınlık.” yanıtını verdi.

‘Hiç sahip olmadığı kaynakları verdim’

Trump, çekilme kararının sonrası istifasını açıklayan bir başka isim olan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’e de değinerek “Başkan Obama, Jim Mattis’i utanç verici bir şekilde kovduğunda ona ikinci bir şans verdim. Bazıları yapmamamı söylemişti ama yapmam gerektiğine inanmıştım. İlginç bir ilişki ama hiç sahip olmadığı kaynakları da verdim. Müttefikler önemlidir ama Amerika’yı suistimal edince değil.” ifadelerine yer verdi.