Suriye'den sert Menbiç açıklaması

ABD ve Türkiye'nin Suriye topraklarına ait Menbiç için yaptıkları izinsiz ve uluslararası hukuka aykırı anlaşmasına Şam yönetiminden sert tepki geldi.

Suriye'den sert Menbiç açıklaması

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin; Türkiye ve ABD güçlerinin Menbic kırsalındaki varlıklarını ‘istila’ olarak nitelerken, anlaşmayı keskin bir dille kınadığını ve mutlak bir şekilde reddettiğini vurguladı.

SANA‘nın aktardığına göre, bakanlıktan yetkili bir kaynak; Türkiye ve ABD güçlerinin Menbiç’te bulundukları bu istilanın, Suriye halkı, egemenliği, toprak bütünlüğü ve selametine bulundukları saldırıların devamı olduğunun altını çizdi.

Yetkili kaynak; adlarında farklı özlerinde aynı olan terör örgütlere şanlı zaferler kaydeden Suriye halkı ve kahraman ordusunun Suriye’nin istisnasız her karış toprağını terör ve yabancı güçlerden kurtarmaya her zamandan daha kararlı ve azimli olduğunun altını çizdi.

Yetkili kaynak tüm uluslar arası toplumdan Türkiye ve ABD’nin Suriye ve halkına karşı düşmanca davranışlarını kınamasını talep ederken, bu davranışların BM misakı ve uluslar arası kanun-kararlara açık bir ihlal teşkil ettiğine dikkat çekti.

AMAÇ SAVAŞI UZATMAK

Türkiye ve ABD’nin Suriye’ye karşı saldırı ve istilalarından amacın Suriye’de savaş süresini uzatmakla birlikte daha fazla kanların akıtılmasına yol açmak olduğunu belirten yetkili kaynak; bunun bölge ve halklarının güvenlik istikrarını sabote ettiğini bir kez daha ifade etti.