VİDEO | Adnan Oktar içerde, kampanyası ekranlarda

Son günlerde Adnan Oktar cemaati ile birlikte evrim ve bilim düşmanlığı kampanyası yapan Yıldız Tilbe'ye kadın düşmanı gerici Nihat Doğan'dan tam destek geldi.

VİDEO | Adnan Oktar içerde, kampanyası ekranlarda

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da evrime karşı şarkıcı Yıldız Tilbe ve Adnan Oktar cemaatinin ortaklaşa çalışmasıyla, ‘#EvrilmedikYaratıldık’ etiketi altında bilimsel düşünceye ve aydınlanmacılığa saldırılar düzenlenmişti.

Tilbe ve onun aracılığıyla Adnan Oktar müritlerinin düzenlediği kampanyaya, dün Beyaz TV’deki “Söylemezsem Olmaz’’ adlı bir magazin programında AKP’li Nihat Doğan’dan destek geldi. Önce Yıldız Tilbe’nin Twitter’dan yaptığı ‘evrim’ paylaşımlarının okunduğu programda Tilbe mağdur haline getirilirken, daha sonra şarkıcı Nihat Doğan’ın ‘yorum’una geçildi.

Doğan, evrimle ilgili ‘yorum’unda Tilbe’nin cehaletinden geri kalmayarak “yaşadığımız teknoloji çağında evriminin çöktünü” öne sürdü. Bunun nasıl gerçekleştiği (!) konusunda herhangi bir iddia ortaya koymadan sözlerine devam eden Doğan, daha sonra Kuran’a sarılarak “Orada hepsini söylemiş zaten. Bunlar daha dünyanın şeklini bilmiyordu Kuran-ı Kerim hepsini anlattı” diye konuştu.

Sözleriyle programın sunucularının da desteğini alan Doğan, “İnsanoğlunun dünyanın 6 günde yaratıldığını bilim daha yeni çözerken Kuran 6. yüzyılda söylüyordu” demekten de geri durmadı.

Öte yandan gerici Doğan’ın magazin programında sarfettiği sözlere de yine Tilbe’ye olduğu gibi Adnan Oktar cemaatinin sosyal medya hesapları yine sahip çıktı.

Son günlerde Adnan Oktar’ın tutuklanmasıyla birlikte “şov” dünyasında boşalan evrim ve bilim düşmanlığı misyonunun kimi ünlülerce doldurulmaya çalıştığı görülüyor.