VİDEO | Suriye ordusu Süveyda'ya saldıran IŞİD'lileri temizliyor

Suriye ordusu Süveyda'ya canlı bombalarla saldıran IŞİD unsurlarını kentten ve çevresinden yoğun operasyonlarla temizliyor.

VİDEO | Suriye ordusu Süveyda'ya saldıran IŞİD'lileri temizliyor

Suriye ordusu Süveyda’ya canlı bombalarla saldıran IŞİD unsurlarını kentten ve çevresinden yoğun operasyonlarla temizliyor.

Bugün IŞİD, Suriye’nin güneyinde bulunan ve Dürzilerin yoğun olarak yaşadığı Süveyda kentinde pazar yerine canlı bombalarla saldırmıştı. Kentin diğer noktalarına saldırmak isteyen canlı bombalar ise etkisiz hale getirildi.

Bu katliam, Suriye ordusunun İsrail sınırında bulunan Yermük bölgesinde IŞİD’i temizlemeye dönük yoğun operasyonlarına IŞİD’in karşılığı olarak görülmekte.

IŞİD kent merkezinde yaptığı bu katliamla eş zamanlı olarak bölgenin doğu kırsalında bulunan yerleşimlere çöl bölgesinden saldırıya geçti. 3 köyü ele geçirmeyi başaran IŞİD, Suriye ordusunun yoğun operasyonlarıyla bu köylerden temizlendi. Suriye ordusunun kırsalda bulunan IŞİD’lileri temizleme amaçlı hava destekli operasyonları yoğun şekilde sürüyor. Operasyonlar sırasında çekilen video:

 

 

Süveyda’nın doğu kırsalında bulunan çöl bölgesinde son bir aydır yoğun IŞİD saldırıları yaşanmaktaydı. Bugünkü saldırılarda o bölgede bulunan IŞİD canlı bombalarının kente sızması ve militanların doğu kırsalındaki yerleşimlere saldırması şeklinde yaşandı. Bölgede son durum haritası:

 

Suveyda IŞİD saldırısı haritası

Süveyda IŞİD saldırısı haritası