ABD Genelkurmayı'ndan 'Neden Türkiye temalı fotoğraflar paylaşıyorsunuz' sorusuna yanıt

ABD Genelkurmay Başkanlığı, Twitter hesabından "Türkiye temalı fotoğraflar paylaşılmasının nedeni"ne ilişkin soruya yanıt verdi.

ABD Genelkurmayı'ndan 'Neden Türkiye temalı fotoğraflar paylaşıyorsunuz' sorusuna yanıt

ABD Genelkurmay Başkanlığı, ABD ordusunun sosyal medya hesabından Türkiye temalı fotoğraflar paylaşmasının nedeniyle ilgili soru üzerine açıklama yaptı.

Türkiye temalı fotoğraflar paylaşılmasıyla ilgili Hurriyet Daily News’un (HDN) sorusu üzerine açıklama yapan ABD Genelkurmay Başkanlığı’nın verdiği yanıtı HDN muhabiri Nalan Koçak sosyal medyadan da duyurdu:

“Türk müttefiğimize desteğimizi sergilemek ve ABD ile Türkiye’nin aralarındaki güçlü ilişkinin keyfini sürmesini pekiştirmek istedik.”

Geçen ay ilk olarak ABD Donanması ve Avrupa’daki Donanma Güçleri, ardından Genelkurmay Başkanlığı resmi Twitter hesaplarında Türkiye temalı fotoğraflar kapak yapıldı.

Son olarak ABD Savunma Bakanı Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ın 22 Şubat’ta Pentagon’da gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından çektikleri fotoğraf kullanıldı.

“DÜZENLİ OLARAK GÜNCELLERİZ”

Dunford’ın makamı, “Genelkurmay Başkanlığı Twitter hesaplarımızın kapak fotoğraflarını ve websitelerini muhataplarımızla karşılıklı ziyaretlerimizi takiben düzenli olarak güncelliyor. Genelde bu görüntüler müttefiklerimiz ve ortaklarımızla destek ve dayanışma göstermek anlamını taşır” izahatında bulundu.

Ancak Washington Türkiye temalı fotoğraflarla özel bir mesaj verildiğini vurgulamayı ihmal etmedi:

“Sizin atıfta bulunduğunuz özel fotoğraf Türk müttefiğimize desteğimizi sergilemeyi ve Türkiye ile ABD’nin güçlü ve NATO ittifakının kilit üyeleri olarak ordular arasındaki kesintisiz ilişkiden memnuniyetini güçlendirmeyi amaçlıyor.”