ABD: Menbiç bombacıları yakalandı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme açıklamasının tartışıldığı sırada Menbiç’deki Amerikan askerlerini hedef alan intihar saldırısının IŞİD’ci sorumlularının yakalandığı ortaya çıktı. Reuters ajansına konuşan Amerikalı yetkililer, bu kişilerin şubat ayında Demokratik Suriye Güçleri tarafından yakalandığını söyledi.

ABD: Menbiç bombacıları yakalandı

Reuters ajansına bilgi veren Amerikalı yetkililer, saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen IŞİD militanlarının DSG’liler tarafından yakalandığı bilgisini verdi. Bir yetkili, yakalanan IŞİD militanlarının sayısını ’10’dan az’ olarak vermekle yetindi. İkinci bir yetkili ise ilk tutuklamaların şubat ayında yapıldığını söyledi.

‘SOMUT BİLGİLER VAR’

Haberde, yakalanan kişilerden alınan bilgilerle, saldırının planlanma aşamasına ilişkin somut bilgiler edinildiği de belirtildi. Reuters’a konuşan bir yetkili, “Soruşturma ve olaydan sorumlu olan bütün o teröristleri adalet önüne çıkarma çabalarımız sürüyor” dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD askerlerinin kent merkezinde DSG ile kent dışında TSK ile devriye gezdiği Menbiç’deki saldırı 16 Ocak günü düzenlenmişti. Bir restoranda düzenlenen saldırıda üç Amerikan askeri ile Amerikan vatandaşı olan sivil bir tercüman yaşamını yitirmişti. Suriye’de ABD’nin bugüne dek en çok kayıp verdiği saldırıyı, IŞİD üstlenmişti.