ABD'nin Suriye'den çekileceği tarih belli oldu

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde yayınlanan haberde; ABD ordusunun, nisan ayının sonunda Suriye'den çekileceğini belirtildi.

ABD'nin Suriye'den çekileceği tarih belli oldu

Wall Street Journal (WSJ) gazetesine konuşan ABD’li yetkililer, ABD ordusunun Suriye’den çekilme sürecini hız kesmeden işlettiğini belirterek, YPG’nin Türkiye’nin olası bir kara harekâtına karşı korunması adına herhangi bir adım atılmadığını söylediler.

Suriye’de IŞİD’in elinde kalan son yerleşim yerlerinin de birkaç gün içerisinde alınmasının beklendiği ifade edilirken, ABD’nin önceliğinin Suriye’den geri çekilme hazırlıkları haline geldiği ifade ediliyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; ABD Suriye’nin kuzeydoğu bölgelerinde yaklaşık 2000 asker bulunduruyor. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile birlikte hareket eden ABD’ye Türkiye’den ‘IŞİD’i yenilgiye uğratmak için başka terör örgütlerini kullanmayın’ çağrısı sıklıkla tekrarlanıyor.

Wall Street Journal haberinde, “Eğer Trump Suriye planlarında radikal bir değişikliğe gitmezse, ülkedeki ABD askerlerinin önemli bölümünün Mart ortalarında geri çekilmiş olması planlanıyor. Nisan sonuna kadar ise tüm askerilerin Suriye’den çıkarılmaları hedefleniyor” deniyor.