AKP Sözcüsü Çelik uydurdu: Topçu Kışlası için vatandaşın teveccühü var

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Taksim Gezi Parkı'nı yıkıp yerine 'Topçu Kışlası'nın yapılmasını vatandaşın istediğini öne sürdü.

AKP Sözcüsü Çelik uydurdu: Topçu Kışlası için vatandaşın teveccühü var

2013 Haziranı’nda yıkımına kalkışıldığında karşı halkın büyük direnişiyle karşılaşılan Gezi Parkı’nın yerine ‘Topçu Kışlası’nı yeniden inşaa etme itme hevesi, seçim öncesi AKP’nin iyiden iyiye gündemine girmiş görünüyor.

Geçtiğimiz hafta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından “Kışlayı ihya edeceğiz. Onun orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Bir taraftan o tarihi kışla ortaya çıkacak, öbür taraftan opera muhteşem eser olarak geliyor, öbür tarafta Taksim Camii o da muhteşem eser olarak ortaya çıkıyor.” ifadeleriyle yeniden ısıtılan “hayal” bu kez AKP Sözcüsü Ömer Çelik tarafından dile getirildi.

NTV canlı yayınında konuşan Ömer Çelik, programda konu ile ilgili yapılan tartışmalara ilişkin “Onunla ilgili vatandaşta bir teveccüh var.” olduğu iddiasında bulundu. Halkın ortak kullanım alanı olan tarihi parkı yıkma hedeflerini “Vatandaşa alanın gasp edilmesi gibi sunuluyor.” diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

MHP İLE ORTAK MİTİNG

Çelik, ittifak ortaklarını MHP ile birlikte miting yapıp yapmayacakları konusuna ilişkin ise “Genel başkanların katıldığı mitingler onların takdirinde. İstanbul ve Ankara’da ortak miting yapma arzusu var. Vatandaş bu birlik ve beraberlii görmek ister. AK Parti’nin buradaki görüşü pozitiftir. Oralardaki miting planlamasına göre ortaya çıkacaktır. Aday tanıtımları vesilesiyle illerde daha aşşağıdan yukarı doğru beraber çalışma kültürünün oluştuğunu görüyoruz.” dedi.

“CHP’DE PARTİ KİMLİĞİ KALMADI”

AKP Sözcüsü, HDP’nin CHP’ye İzmi gibi kimi yerlerde destek vereceği yönündeki açıklamaları konusunda ise “CHP ile HDP arasında ittifak olduğu açık. Şu anda CHP dağınık bir durumda. En dikkat çekici olan şu partililik kimliğini kalmadığı görülüyor. O ittifaklardan bir şey çıkacağını düşünmüyorum.” ifadelerini kullandı.