AKP'li Sibel Eraslan, 'yerli ve milli'nin aslını yazdı: Yeniden büyük sağ geliyor...

AKP'li Sibel Eraslan, AKP ve MHP'nin 'Cumhur İttifakı' ile başlayan birliktelik sürecinin yeni seçilecek Meclis Başkanı ile siyasette "büyük sağ" profili oluşturacağını yazdı.

AKP'li Sibel Eraslan, 'yerli ve milli'nin aslını yazdı: Yeniden büyük sağ geliyor...

Türkiye sağının özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından sermaye sınıfı ve resmi/sivil tüm kurumlarıyla birlikte “yerli ve milli” adı altında tutturduğu söylemin arkasındaki esas hedefi AKP’li Sibel Eraslan açık etti.

Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri olan Sibel Eraslan, Star’daki “Yeniden büyük sağ” başlıklı köşe yazısında sağ siyasetin 50 yıl aradan sonra ‘Cumhur İttifakı’ ile birlikte “büyük ve yaygın sağ” profilini oluşturduğunu belirtti.

Eraslan, yeni seçilecek TBMM Başkanı’nın da bu profile uygun “saygın” bir kimliğinin olmasının “merkez sağ’ın konsolide olması açısından önemli olacağını belirtti.

AKP’li yazarın sözleri, emekçileri dinci ve milliyetçi söylemler ve “yerli ve milli”lik teranesiyle bir çatı altında toplamaya çalışan sermaye sınıfının tarihsel safının neresi olduğunu bir kez daha gösterdi.

Eraslan’ın yazısında o bölümler şöyle:

“Şu halde 1968-1980 yıllarını sosyolojik manada, sağın fraksiyonel parçalanış yılları olarak okuyabiliriz. Hatta bunu 24 Haziran 2018’e kadar uzatabiliriz. 50 yıl aradan sonra, Erbakan ve Türkeş’e ait karizmatik dönem bitiyor. Veya bunu tekamül üzerinden okursak, artık cumhur ittfakına, yani ‘merkez sağ’a tekabül ediyor, sağın iki büyük siyaset hareketi.”

“2018’de temeli atılan ve halihazırdaki Başkanlık Sisteminin sağ unsurunu oluşturacak ‘cumhur ittifakı’ bugün yeniden ‘büyük ve yaygın sağ’ profiline hazırlanıyor.

Hüseyin Avni Ulaş’tan Adnan Menderes’e ve Tayyip Erdoğan’a gelen tarihi tecrübe ve süreç, demokrasinin ve hukuk devletinin de tecrübesi anlamında.

Önümüzdeki hafta yeni bir Meclis Başkanı ile devam edecek Millet Meclisi. Binali Yıldırım Bey’in bilge kişiliği ile yeni sisteme suhuletle bağlam kurulmuştu. Yeni Başkan’ın saygın kimliği ile toplumsal karşılığının olumlu manada yüksek oluşu hem Meclis açısından hem ‘merkez sağ’ın konsolide olması açısından önemli.”