Antalya'da hortum: Ölü ve yaralılar var

Antalya’nın Finike-Kumluca sahil karayolunda oluşan hortumda 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. çok sayıda kişi yaralandı.

Antalya'da hortum: Ölü ve yaralılar var

Antalya’nın Finike-Kumluca sahil karayolunda oluşan hortumda 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. çok sayıda kişi yaralandı. Bazı binalar ile araçlar zarar gördü.

Öğlen saat 13.00 sıralarında Finike-Kumluca karayolunda başlayan hortum, portakal bahçelerine ve seyir halindeki araçlara zarar verirken bir de can aldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Kumluca İlçesinde fırtına nedeniyle çatıdan uçan parçaların başına çarpması nedeniyle 13 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Finike Hizmet Birimi binası ile parkta bulunan 30 araç kullanılamaz hale gelirken, olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Hortum sırasında seralarda çalışırken yaralanan 5 kişi Finike Devlet Hastanesinde, 6 kişi ise Kumluca Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

ANTALYA VALİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hortum, fırtına ve şiddetli yağmurun etkili olduğu Antalya’da, olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 kişinin öldüğünü, 1 üniversite öğrencisinin derede kaybolduğunu, 11 kişinin de yaralandığını açıkladı.

​Karaloğlu, “1 ölü, 11 yaralımız var, birinin durumu ciddi. Bir kız çocuğumuz Kemer’de Kuzderesi’nde kayboldu, arama çalışmalarımız sürüyor. Kızımız annesiyle arabadaymış. Aracı hortum dereye atıyor. Annesi kurtuluyor, üniversite öğrencisi 20 yaşlarında kızımız kayıp, arama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.