Berat Albayrak: Ankara'ya gidince öğrendim, yalandan kimse ölmüyormuş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi, "Bol kepçe lokantası, yalandan kim ölmüş. Yalandan birileri ölse Ankara'nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım" dedi.

Berat Albayrak: Ankara'ya gidince öğrendim, yalandan kimse ölmüyormuş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu’nu eleştirirken “Yalandan birileri ölse Ankara’nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım” dedi.

Trabzon’da bulunan Dernekpazarı Gençlik Merkezi ve Sosyal Yaşam Alanı’nın açılış törenine katılan Albayrak, “Büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunda taşları teker teker monte ettiklerini” öne sürerken “Büyük bir medeniyetin inşası küçük taşlardan başlar. Bu tesisler, bu binalar, bu yollar. Bütün bu altyapı ve üst yapı yatırımları büyük ve güçlü Türkiye yolculuğuna bizleri taşıyor. Bütün bu hayali hayata geçirirken bu büyük ve güçlü Türkiye yolculuğunun büyük liderini unutmak olmaz. Bütün bu değişimin ve dönüşümün mimarı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu davanın ak yolcusu tüm dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Bu yatırımın hayata geçmesinde hayırsever Kalyon Grubu’na da teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yine bir seçime gidildiğini anımsatan Albayrak, konuyu “beka” tartışmasına getirip şunları söyledi:

“Televizyonlarda izliyor musunuz, diyorlar ki ‘Bu hizmet seçimi, beka seçimi değil.’ Bakıyoruz bir tarafta Cumhurbaşkanımız ve çok kıymetli Milliyetçi Hareket Partisi’nin lideri Sayın Bahçeli, ne diyorlar; ‘Bu beka seçimi’ diyorlar. ‘Yok bu belediye hizmetleridir, hizmet seçimidir, beka değil’ diyenler var. Doğru, 31 Mart’ta bir belediyecilik anlamında devletin ve hükümetin de desteğiyle yerel yönetimler anlamında Türkiye’de bir hizmet seçimi olacak. Hizmet siyasetinde AK Parti son 25 senedir Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir ekol oldu. Halka hizmet siyasetinde belediyecilikte bir marka oldu. Amenna çünkü bunu uzatmaya gerek yok, siyaset, meydan, seçmen e… Yok mu daha fazlası, her gün biri bir şey diyor ama biz lafa değil, icraata bakacağız.”

Albayrak, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’nun da Trabzonlu olduğunu hatırlatıp şu ifadeleri kullandı:

“Bir tane de İstanbul’da var, bizim hemşehrimizmiş, yahu dedim bu hemşehri aday olmuş, İstanbul’a sordum, dedim ki etrafa, lafa bakmayacağız, bizim ecdadımız ne demiş, ‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’, çünkü dilin kemiği yok. Bol kepçe lokantası, yalandan kim ölmüş. Yalandan birileri ölse Ankara’nın nüfusu bayağı düşmesi lazım, siyasetçilerden, bayağı ölen olması lazım. Öyle mi öyle değil mi gençler? Demek ki yalandan kimse ölmüyormuş, ben Ankara’ya gidince öğrendim bunu. Peki dedim bu arkadaş ne vadediyor, bir de baktık ki birçok ildeki adayda olduğu gibi Trabzon olsun, 81 vilayet olsun, İstanbul’da da birileri her zamanki gibi bol kepçeden yalan söylüyor. Yahu dedim, 2014 yılında bu kişi adaydı, ne vadetmiş, 37 tane proje vadetmiş. Kaç tanesini gerçekleştirmiş? İki tane, 35’i yalan olmuş.”