Bese Hozat'tan 23 Haziran için açıklama

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, 23 Haziran İBB seçimleri için, "Biz inanıyoruz ki 23 Haziran'da da bu strateji başarı kazanacaktır. İstanbul seçimlerinde de HDP bu stratejiyle seçimlere katılacaktır. Faşizme karşı demokratik güç birliğini HDP destekleyecektir" dedi.

Bese Hozat'tan 23 Haziran için açıklama

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat, Abdullah Öcalan’ın 8 yıl sonra avukatlarıyla görüşmesine ve 23 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

ANF‘ye konuşan Bese Hozat, Öcalan’ın görüşmesinin gerçekleştiği gün, YSK’nın İstanbul’da seçimleri iptal etmesine ilişkin “Bunun bir tesadüf olmadığı yönünde tartışmalar var. AKP’nin yandaş medyası ciddi bir algı operasyonu yapıyor. AKP bir şeyler yapmak istiyor gibi algı oluşturmaya çalışıyorlar. Ortada bir diyalog, çözüm süreci yoktur, geçmişte de yoktu. AKP’nin bir özel savaş süreci vardı. AKP baştan itibaren önderliğimizin ortaya koyduğu yaklaşımı kullanmak istedi, suistimal etti” dedi.

“KİM ADAYSA O…”

Hozat, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimlerinde HDP’nin izleyeceği tutum için ise, 31 Mart’ta uygulanan stratejiyle kayyımların gönderildiğini belirterek “HDP bu stratejisinde ısrar edeceğini son günlerde deklare etti, biz de bunu destekliyoruz. Biz inanıyoruz ki 23 Haziran’da da bu strateji başarı kazanacaktır. İstanbul seçimlerinde de HDP bu stratejiyle seçimlere katılacaktır. Faşizme karşı demokratik güç birliğini HDP destekleyecektir. Faşizme karşı pozisyon alan aday kimse, bu Ekrem İmamoğlu’ysa o, başka bir adaysa o, AKP-MHP faşizmine karşı aday kimse onu destekleyecektir” ifadelerini kullandı.