Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "İstanbul'u yaşanabilir bir şehir haline getirdik" iddasında bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, katıldığı bir toplantıda "İstanbul'u yaşanabilir bir şehir haline getirdik" ifadesini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sancaktepe’deki Veysel Karani Gümüşhaneliler Derneği’nde konuştu. Bakan Kurum, Sancaktepe’de verilen hizmetlere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin de katılmasıyla, işlerin, icraatların çok daha hızlı yapılabileceğine dikkati çekerek, “Biz 17 yıldır bunu yaptık. Bunu herkese gösterdik. O çöp dağlarından aldığımız İstanbul’u, yaşanabilir bir şehir haline getirdik. Cumhurbaşkanımızın borçla aldığı İstanbul’un, bugün dünyanın en önemli şehirlerinden biri, altyapısıyla, üstyapısıyla, düzenli depolama, atık su arıtma tesisleriyle, modern bir şehir haline geldiğini hep birlikte görüyoruz. Ama bu yetmez, çok daha yukarılara geleceğiz. Bu süreçte de sizlerin desteği önemli.” ifadelerini kullandı.

BAZI ŞEYLER GEÇ OLDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bazı şeyler geç olabilir, belki uzamış olabilir ama olayın bütününe bakmak lazım ki ben bunu seçim öncesinde de buraya gelip söylemiştim. ‘Biz olayın bütününe bakalım, gelmeyi düşündüğümüz hedeflerimize bakalım.” ifadesini kullandı.

“HEDEF 2023, 2054, 2071’E BAKALIM. HATALARIMIZ OLABİLİR”

Bakan Kurum, “Hedeflerimize bakalım. 2023’ün, 2053’ün, 2071’in Türkiyesi için hedeflerimize bakalım. Eksiklerimizi, hatalarımız olabilir ama bunları da hep birlikte giderelim.’ demiştim.” dedi.