CHP'den Beyaz Saray önünde CNN eylemi

Bir grup CHP'li ABD'de bulunan Beyaz Saray ve CNN binaları önünde protesto eylemi düzenledi.

CHP'den Beyaz Saray önünde CNN eylemi

ABD’de yaşayan bir grup CHP’li bir araya gelerek protesto eyleminde bulundu. Protestoda CNN kanalından, CNN Türk yönetiminden kanalın isim haklarının alınması talebinde bulunuldu.

CHP ABD Temsilcisi Yurdaer Özcan imzasıyla okunan bildiride, “Yanlış haber yayınlamayı kasten bir alışkanlık haline getirdiği ve özellikle son yıllarda Türkiye’de yaşanan önemli gelişmeleri görmezden geldiği” söylendi ve “CNN Türk, Erdoğan’ın AKP iktidarının sözcüsü gibi hareket etmekte ve Türkiye’deki muhalif partilerle ilgili kasten yanlış propaganda yaymakta” ifadeleri kullanıldı.

Gösteriye katılan protestocular CNN Türk’e yönelik mesajlarını ‘Seçimleri manipüle etmeyi bırakın’, ‘Direktör Bora Bayraktar istifa etmeli’, ‘Sansürü bırakıp yayın yapın’ ve ‘Kukla olmaktan vazgeçin’ gibi sloganlar yazılı pankartlarla iletti. Grupta “Her şey güzel olacak” yazılı pankartlar da yer aldı.

Protestocular, Washington’da Beyaz Saray’ın önünde, Atlanta’da CNN’in merkez binasının önünde ve New York’ta CNN binasının önünde buluştu. Protestocular ABD Başkanı Donald Trump’ın sıklıkla kullandığı “Yalan haber” (Fake news) ifadelerine de göndermede bulundu.