CHP'li Özkan ve Ağbaba'dan 'ateşkes' yorumu: Erdoğan'ın mal varlığının araştırılması yetti

ABD ile Türkiye arasında Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik operasyonun durdurulması konusunda yapılan anlaşmanın ardından CHP Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Tuncay Özkan'dan Erdoğan'a yönelik eleştiriler geldi.

CHP'li Özkan ve Ağbaba'dan 'ateşkes' yorumu: Erdoğan'ın mal varlığının araştırılması yetti

Türkiye ile ABD heyetleri arasındaki görüşmenin ardından ortak bir açıklama yayımlanmıştı. Açıklamaya göre Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna gerçekleştirdiği operasyona 120 saatliğine ara verildi. Anlaşmada YPG’nin ‘güvenli bölge’den çekilmesinin ardından da operasyona son verileceği ifade edildi.

‘Ateşkes’ anlaşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Veli Ağbaba’dan konuya ilişkin açıklamalar geldi.

‘HALKBANK İDDİANAME HAZIRLADI, ATEŞKES İLAN EDİLDİ’

CHP’li Tuncay Özkan Twitter’dan yaptığı açıklamada ”BARIŞ PINARI OPERASYONUNUN GÜNCESİ -Şehitler verdik -Mektupla tehdit edildik -Halkbank için iddianame hazırlandı -Erdoğan, sadece Trump ile görüşürüm dedi. Pence ve Pompeo ile görüştü. -Erdoğan, ateşkes ilan edilmeyecek dedi, ateşkes ilan edildi. Allah Mehmetçiği korusun.” ifadelerine yer verdi.

ERDOĞAN’IN MAL VARLIĞININ ARAŞTIRILMASI YETTİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise Twitter’dan yaptığı paylaşımda Erdoğan’ın mal varlığının araştırılmasının yettiğini belirterek ”16 Ekim ‘Asla ateşkes ilan etmeyiz’ 17 Ekim ‘Ateşkes ilan edildi’ Çark üzerine çark… Mektuplar, tehditler, hakaretler, yaptırımlar… Trump’ın açıklaması herşeyin özeti gibi: ‘Bu anlaşmayı sağlamak için biraz ‘sert’ sevgi gerekti.” dedi.