Çorlu tren faciasında yakınlarını yitirenlere dava!

Faciada yakınlarını kaybeden aileler AYM önünde açıklama yapmak istemeleri karşısında darp edildikleri gibi bir de haklarında ceza talep edildi.

Çorlu tren faciasında yakınlarını yitirenlere dava!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çorlu’da 8 Temmuz 2018 tarihinde 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren faciasında yakınlarını kaybeden ailelerden üç kişi ile üç avukat hakkında iddianame hazırladı.

Başsavcılık faciada yakınlarını kaybeden Hüseyin Şahin, İsmail Kartal, Mısra Öz Sel ve mağdur avukatları Selvi Yüzbaşıoğlu, Mürsel Ünder ve Gökmen Ünder hakkında iddianame hazırladığı öğrenildi.

Gazete Duvar‘dan Serkan Alan’ın haberine göre, savcılık, polislerin şikayeti sonrası yürüttüğü soruşturmanın ardından Çorlulu ailelerin ve avukatların, “Toplantı ve gösteri yürüyüşünde görevlendirilenlerin görevlerini yapmalarına engel olma” suçunu işledikleri gerekçesiyle hazırlanan iddianameyi Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

https://twitter.com/misra_oz/status/1211961669800407040

Faciada yakınlarını kaybedenler ve yaralananlar, 12 Haziran 2019’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde ‘Adalet Nöbeti’ tutmak istemiş ancak açıklamaya izin vermeyen polis aileleri darp etmişti.