Diyarbakır'da seçimi kazanan HDP'li Mızraklı ve Hülya Uyanık'a soruşturma

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı, Büyükşehir Eş Başkanı Hülya Alökmen ile HDP Ağrı milletvekili Berdan Öztürk hakkında 'terör örgütü propagandası' iddiasıyla soruşturma açıldı.

Diyarbakır'da seçimi kazanan HDP'li Mızraklı ve Hülya Uyanık'a soruşturma

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen HDP’li Adnan Selçuk Mızraklı ile büyükşehir eş başkanı Hülya Alökmen ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmaya konu suçlamanın HDP’nin dün Diyarbakır İl Başkanlığında düzenlediği ve Mızraklı ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı kutlamada yapıldığı iddia edilen “terör örgütü propagandası” olduğu öğrenildi.

Savcılıkça HDP Ağrı milletvekili Berdan Öztürk, milletvekili olup aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen eş başkan Adnan Selçuk Mızraklı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi diğer eşbaşkanı Hülya Alökmen hakkında “örgüt ile örgüt mensuplarını öven mahiyette söylemlerde bulunulması” gerekçesiyle soruşturma açıldığı bildirildi.