Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ı böyle yalanladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 'on binlerce' toplanma alanı olduğunu söyleyen AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ı böyle yalanladı

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün yaşanan depreme ve sonrasında yaşanan sürece ilişkin konuştu.

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları;

“Keşke onbinlerce toplanma alanımız var diyebilseydim. Öyle bir şey yok ne yazık ki. Bazı semtlerde yok denecek kadardır. İnsanlarımız bunu görebiliyor, söylememize gerek yok.

İstanbul’un binalarının sağlamlaştırılması, güçlendirilmesi için ciddi bir seferberliğe ihtiyacımız var bunun hazırlığını yapıyoruz.

Bu işe hızlı başlayacağız. Afet gününe dönük, bugünkü telaşı hep birlikte gördük, bu telaşı yaşamamak için okullarımızda, ibadethanelerimizde ciddi bir eğitim vererek sürece hazırlanmamız gerekiyor.

Deprem İstanbul’un gerçeğidir. Depreme binalarımızın ve ruh halimizin dayanıklı olması lazım.

Gıda dağıtımı için hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşımızın yanında olacağız. Moral vererek, umut vererek, bu işin gerçeklerini anlatarak yanlarında olacağız.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin ardından İstanbul’a gelmiş, İstanbul’da yaşanan depremin ardından açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, toplanma alanlarının yetersiz olduğuna ilişkin iddialara ise şöyle demişti:

“İstanbul’da AFAD’ın bırakın yüzlerce, binlerce, on binlerce şu anda ilan edilmiş toplanma alanları söz konusudur, vardır. Ve bunlar kendi sitesinden da AFAD’ın sürekli olarak yayımlanmaktadır. Bunun tabii bir de sürekli güncellenmesi de söz konusudur. Öyle toplanma alanları vardır ki bugün toplanma alanıdır ama yarın il veya ilçe planlarında yapılan değişiklikle belki sahipleri orayı farklı şekilde değerlendirir, onun yerine daha farklı yerde bir başka toplanma alanına da AFAD ilan edebilir. Yani bunların hepsi değişkendir.”