Erdoğan: 2023'te bambaşka bir AK Parti olacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarını topladı, ABD'ye seslendi: "F-35 vermiyor musunuz, peki, biz kusura bakmayın o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz, bu konuda çalışmalarımızı da yaptık, yapıyoruz ve yapacağız."

Erdoğan: 2023'te bambaşka bir AK Parti olacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Uzun bir aradan sonra ortaya çıkan Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“BAMBAŞKA BİR AK PARTİ OLACAĞIZ”

“Bundan sonraki ilk seçim 2023 haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Siyasi partiler özellikle de AK Parti millete hizmet kapısıdır. İhtirasları hırsları yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak AK Parti’de gözünü açan bir nesil siyasette yetiştirdik.

“DENETİM GÖREVİNİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAKLAR”

Biz muhalefet adaylarının yaptıkları gibi atıp tutup sözümüzü inkar etmedik. Hemen inkara başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar. Daha durun, önümüzde çok önemli süreç var. Ne yapacağınızı, ne yaptıklarınızı göreceğiz. AK Parti’nin belediye meclis üyeleri denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. İstanbul, Ankara gibi bir ilde kahir ekseriyet AK Partili meclis üyelerinde. Onların düşünceleri ve tavrı eleştiriye tabi. Parlamentoda böyle bir ekseriyet söz konusu değil. AK Parti’nin parlamentoya getirdiği yasa tasarısı bunu engellemek için elinizden geleni yapıyorsunuz, bu sizin için meşru; ama yerel yönetimlerde gayrimeşru. Nasıl bir iş bu? Demokrasinin gereği neyse AK Parti’nin üyeleri bütün görevlerini milletin hayrına olacak şekilde devam ettirecektir. Bunun için de şerde fren, hayırda… Yöntemimiz bu olacak. Ne aldanan olacağız, ne aldatan. Verdiğimiz sözleri yerine getirdik, getiriyoruz.

“ARABALARI OLMAYANLARIN İKİ ARABASI VAR”

Göreve geldiğimizde evinde arabası dahi olmayan benim halkım benim vatandaşım bugün bırakın bir arabayı birçok yerlerde artık bir araba iki araba evlerimizde var.”

”ÇİFTÇİYİ DEVAMLI İSTİSMAR EDİYORLAR”

Çiftçiyi devamlı istismar ediyorlar. Çiftçimin dün traktörü yokken artık Anadolu’nun her yerinde… Dün ortak kullanırken şimdi her evin bahçesinde traktör var biçerdöver var. Bay Kemal’in işi sürekli yalan. Gezi olaylarından 15 Temmuz ihanetine kadar pek çok saldırıyı püskürttük.

RUSYA’DAN S-400 ALIM SÜRECİ

Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarıyla Fırat’ın doğusundaki teröristlerinde Kuzey Irak’la irtibatını kesmiş olacağız. Erbil’deki konsolosluk görevlimize saldırı, harekatımızın ne kadar isabetli olduğunun teyididir. Konsolosluk görevlimizi şehit eden teröristlerin tamamını da yakaladık. Eksik varsa ya da başarılı bir operasyonla inlerinde etkisiz hale getirdik. S-400’leri Nisan 2020 bu sistemleri aktif olarak kullanmaya başlayabileceğiz. ABD’nin aklıselimle davranacağını umuyorum.’

“TERÖR KORİDORUNU PARAMPARÇA EDECEĞİZ”

Biz Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Suriye’nin kuzeyindeki tüm aklıselim sahibi Kürt Arap Türkmen kardeşlerime sesleniyorum gelin PYD denen örgütü bir an önce tasfiye edelim. Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır.

“VERMİYOR MUSUNUZ? PEKİ KUSURA BAKMAYIN…”

F-35 ile ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika’da pilotlara teslim ettiler ülkemize gelmesine müsaade etmiyorlar. Sayın Obama döneminde bize verilmesi gerekenleri alamadık. Amerika’nın kongresine sesleniyorum Obama döneminde Patriot almayı arzu ettiğimiz zaman siz vermediniz. Trump döneminde yine engel olmaya çalışıyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Rusya ile her tür anlaşmamızı yaptık verdiler. Siz yine de verecekseniz sizden de Patriot alırız dedik hala vermediler. Kongre müsaade etmiyor diyorsunuz. F-35 vermiyor musunuz o konuda da tedbirlerimizi alırız başka yerlere döneriz. Eli bağlı duramayız. Türkiye’de Bay Kemal veya dirsek temasında olan adamları yok Türkiye’de AK Parti var Cumhur İttifakı var. F-35 vermiyor musunuz, peki, biz kusura bakmayın o konuda da yine tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz, bu konuda çalışmalarımızı da yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.

“MERKEZ BANKASI FAİZİ İNDİRİNCE BATTIK MI?”

31 Mart seçimlerine birkaç gün kala gerçekleştirilen ikinci saldırıyı süratle etkisiz hale getirmeyi başardık. Özellikle saldırı kanallarını hızlı bir şekilde kapattık. Bir takım kötü amaçlı girişimlere karşı gerekli tedbirleri almış olduk. Yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için yüksek olduğunu savunuyordum. Bunu o dönemlerin Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Oyalama takdikleriyle gittiler. Dün Merkez Bankası faizlerde düşüşe gitti. Ne oldu, battık mı, bittik mi, her şey yerle yeksan oldu mu? Piyasalar gayet normal karşıladı. Olması gereken buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Faiz düştükçe enflasyon düşer çıktıkça çıkar.

KILIÇDAROĞLU’NA: SANA MI SORUP DA ADIM ATACAĞIZ?

Bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş Merkez Bankası ile alakalı olarak itibarı sıfırdır diye açıklamada bulunuyor. Anlamak mümkün değil biz sana mı sorup da adım atacağız? Yeni yönetim sisteminden rahatsız. İlla parlamenter demokrasiye geçmek gerekiyormuş. Tek adam, tek adam diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Tek adamlığı biz sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Merkez Bankası’nın Para Politikası Kurulu’nun aldığı kararı hayati bir dönüm olarak görüyorum. Bununla birlikte enflasyonun da süratle düşmeye başladığını göreceğiz. Bay Kemal, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti bizim dönemimizde asla emir alan bir hükümet olmamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacak. IMF’ye borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız. Tek adam diye bir derdim yok. Milletin efendisi değiliz hizmetkarıyız. Senin dünyada ne itibarın var? Var var Sosyalist Enternasyonel var ya orada arada bir bunları çağırıyorlar itibar gördüm diye zannediyorlar. (Kılıçdaroğlu) BM Genel Kurulu’ndaki konuşmamı saptıracak kadar yalana başvuruyor. Bak izle, bu sene de BM Genel Kurulu’nda nasıl bir konuşma yapacağım onu da bir izle.

FINDIK TABAN FİYATINI AÇIKLADI

Buradan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin taban fiyatlarını açıklayarak fındık üreticimize müjde vermek istiyorum. Yüzde 50 randıman esasına göre, Giresun kalite kabuklu fındığın taban fiyatı 17 lira. Levant kaliteli kabuklu için de taban fiyat 16,5 liradır. Buna kilogram başına yaklaşık 2 lira olan mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği ekleyince kilogram fiyatları 19 lira ile 18,5 lira arasına gelmiş oluyor.

”BİRİLERİ PARTİ KURUYORMUŞ HİÇ BUNLARI KAFANIZA TAKMAYIN”

7. Olağan Büyük Kongre sürecini sonbaharda başlatacağız. Birileri parti kuruyormuş hiç bunları kafanıza takmayın. Bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler.”