Erdoğan itibardan tasarruf olmaz demişti: 267 milyon 706 bin TL ayrıldı

Hükümetin 2020 yılı Genel Bütçe Kapsamında Kamu İdarelerine gider olarak belirlediği “Temsil Ve Tanıtma Giderleri” toplamda 267 milyon 706 bin TL ayrıldı

Erdoğan itibardan tasarruf olmaz demişti: 267 milyon 706 bin TL ayrıldı

Hükümetin 2020 yılı Genel Bütçe Kapsamında Kamu İdarelerine gider olarak belirlediği “Temsil Ve Tanıtma Giderleri” toplamda 267 milyon 706 bin TL ayrıldı.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın “itibardan tasarruf olmaz” dediği abartılı karşılama törenleri ve ikramların bütçeye maliyeti ağır. Hükümetin 2020 yılı Genel Bütçe Kapsamındaki Kamu İdareleri, Kanun Teklifinde yer alan “Temsil Ve Tanıtma Giderleri”, için ön görülen miktar toplamda 267 milyon 706 bin TL oldu. Temsil ve Tanıtma Giderlerinde 92 milyon TL ile en fazla pay Cumhurbaşkanlığına ayrılırken, en az pay ise, 5 bin TL ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü için ön görüldü.

YANDAŞ ŞİRKET VE KİŞİLERE KAYNAK

Mezopotamya Ajansı‘nın aktardığına göre “Temsil Ve Tanıtma Giderleri” için ayrılan bütçeyi değerlendiren İktisatçı Prof. Dr. Erinç Yeldan, “Bir bütün olarak bütçeye baktığımızda, geçen iki sene boyunca gelir kalemi oluşturan Merkez Bankası kar transferleri, bedelli askerlik geliri, Mimar Barışı kalemleri gibi bir defalık yüksek gelir kaynağı yaratmış olan kalemlerin artık söz konusu olmadığı biliniyor. Fakat yeni bütçe tasarısında bahsettiğiniz kalem, gibi hangi şirket veya kurumlara gelir olarak aktarılacağı belli olmayan, muğlak ve yüksek miktarlı gider kalemlerinin yer aldığı bir bütçe. Bütün bunlar bütçe idaresinin kamu hizmeti ve kamu maliye politikası amacı ile değil de, yandaş şirket ve kişilere kaynak aktarmak, rant yaratmak amaçlarına göre hazırlanmış, alelacele bir bütünlüğü olmayan, dış harcama mesleği olarak değerlendirilebilecek kuşkular yaratıyor.”