Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: En yakın zamanda başlayacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için konuştu, İmamoğlu'na "Ya sen otur, işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin" dedi.

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: En yakın zamanda başlayacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut” projesi kapsamında Saray’da düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasında, Kanal İstanbul’la ilgili mesajları öne çıktı. Kanal İstanbul projesini rafa kaldırmayacaklarını söyleyen Erdoğan, bunun aynı zamanda siyasi bir boyutu olduğunu ancak şimdilik bununla ilgili konuşmayacağını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da yüklenen Erdoğan, “Çıkmış belediye başkanları diyor ki; ‘Kanal İstanbul buraya uymaz.’ Ya sen otur, işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin. Bununla ilgili biz üniversitelerimizi çalıştırdık. Ekiplerimizi çalıştırdık. İnşallah en yakın zamanda ihalemizi de yapmak suretiyle Kanal İstanbul’a da başlayacağız” dedi.

Erdoğan proje için “Boğaz’ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Aklımda kaldığı kadarıyla 7 ay Rumen tankeri orada yanmıştı, zaman zaman yalılara bindiren gemiler. Burası yapıldığında bu işin çevrecilik yönünden kurtuluşu değil bunun yanında siyasi boyutu olacak ki bunu şimdilik kullanmıyorum. Vakti saati geldiğinde onu da kullanırız. O siyasi boyutuyla dünyada sükse yapacak” ifadelerini kullandı.