Eski AKP İstanbul İl Başkanı: Pelikancılar 23 Haziran'ın hesabını verecek

Eski AKP İstanbul İl başkanı Selim Temurci, partisinde 'Pelikan' diye adlandırılan ekiple ilgili "Pelikancılar 23 Haziran'ın hesabını verecek" dedi. Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Temurci, başkanlık sistemine destek verdiği için de 'pişman' olduğunu söyledi.

Eski AKP İstanbul İl Başkanı: Pelikancılar 23 Haziran'ın hesabını verecek

AKP’nin önceki dönem İstanbul İl Başkanı olan ve Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Selim Temurci, partisinin seçim yenilgisine, ‘Pelikan’ ekibine ve başkanlık sistemi üzerine dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın Youtube kanalına konuk olan Temurci, konuşmasında, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hata yaptık. Evet dedim. Pişmanım. Kuvvetler ayrılığının olmadığı yerde demokrasi yoktur. Biz kuvvetler ayrılığını değil, kuvvetler birliğini oluşturduk” diye konuştu.

Temurci, 23 Haziran’da seçimin kaybedilmesi ile ilgili olarak Pelikancıları işaret edip “İstanbul’u kaybettiren çete bunun hesabını verecek” açıklamasında bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul’u bu çete nasıl kaybettirdiyse önce o işin hesabını verecek. 31 Mart’ta AK Parti sadece bir seçim kaybetti. 23 Haziran’da ise onurunu ve gururunu kaybettirdi bu çetenin yaptırdıkları. Bu çetenin yaptıklarının seçimlerin tekrarlanmasında etkili olduğunu düşünüyorum. 13 bin oyla kaybedilmiş bir İstanbul sadece İstanbul’da bir kayıptı. Ama 23 Haziran’da İstanbul üzerinden bütün Türkiye’yi kaybetmiş bir algıyı yaratmak ancak FETÖ benzeri bir Pelikan oyunudur. Ve bu başarılmıştır.”

Temurci, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Pelikancıları mekanında ziyaret etmesini de “Ben Sayın Cumhurbaşkanı için ölümüne mücadele etmiş biriyim. O fotoğrafın Cumhurbaşkanımız hayatında hiçbir zaman olmaması gereken bir kareydi. Dünyanın neresinde görülmüştür başbakanı alaşağı eden bir trol çetesinin mekanına bir ülkenin devlet başkanın gitmesi.” diyerek eleştirdi.