Hasan Nasrallah: Biz ne cumhurbaşkanının düşüşünü ne de hükümetin istifasını kabul ediyoruz

Lübnan kapitalizminin derin krize girmesi üzerine patlak veren protestolar hükümetin ödünlerine rağmen ikinci haftasında devam ederken, hükümet ortağı Hizbullah'tan açıklama geldi.

Hasan Nasrallah: Biz ne cumhurbaşkanının düşüşünü ne de hükümetin istifasını kabul ediyoruz

Lübnan’da yolsuzluk ve kötü yönetimin üzerine ekonomik krizin binmesiyle patlak veren protestolar hükümetin ödünlerine rağmen ikinci haftasında devam ederken, hükümet ortağı Hizbullah’tan açıklama geldi.

Sputnik’in haberine göre; Alışılmışın tersine Hizbullah bayrağını kaldırıp sadece Lübnan bayrağının önüne geçen örgüt lideri Hasan Nasrallah, Beyrut’ta hem diğer göstericilerle hem de güvenlik güçleriyle çatışan taraftarlarına protestolardan uzak durmaları çağrısı yaptı.

1975-90 dönemini kanlı bir içsavaşla geçirmiş Lübnan’da protestoların kaos, çöküş ve içsavaş getirebileceği uyarısı yapan Nasrallah, içsavaş tehlikesiyle ilgili ‘Allah korusun’ ifadesini kullandı.

Protestoların popülaritesini kaybetmiş siyasetçiler tarafından istismar edildiğini savunan Hizbullah lideri, protestocuların hükümet ve cumhurbaşkanını devirme çağrılarını ülkede iktidar boşluğu yaratacağı gerekçesiyle reddetti.

“Biz ne cumhurbaşkanının düşüşünü ne de hükümetin istifasını kabul ediyoruz. Mevcut koşullar altında erken genel seçimleri de kabul etmiyoruz” diyen Nasrallah, diğer yandan günlerdir ülke çapında yüz binleri festival havasında sokaklarda tutan eylemleri övdü.

Protestoların daha önce eşi benzeri görülmemiş ekonomik reformların yapılmasını sağladığını belirten Hizbullah lideri, protestoculardan eylemlerine devam etmelerini, ancak insanların işe ve okula gidebilmesi için yolları açık tutmalarını istedi.

Lübnan’ın şimdi yeni bir strateji geliştirmesi ve iktidar boşluğu tehlikesinden arınması çağrısını sözlerine ekledi.