HDP’li Muradiye, Özalp, Başkale ve İkiköprü belediyelerine kayyım atandı

Van’da HDP'li Muradiye, Özalp, Başkale belediyeleri ile Batman’da İkiköprü Belediyesine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı.

HDP’li Muradiye, Özalp, Başkale ve İkiköprü belediyelerine kayyım atandı

HDP’li belediyelere kayyım atamaları devam ediyor. Van’ın Muradiye, Özalp ve Başkale belediyeleri ile Batman’ın İkiköprü Belediyesine İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı.

Muradiye, Özalp ve Başkale belediyelerinin HDP’li Eş Başkanları dün evlerine düzenlenen polis baskınlarıyla gözaltına alınmıştı.

MURADİYE

Hakkında yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınan HDP’li Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan’ın yerine Kaymakam Erkan Savar kayyım olarak atandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Muradiye Belediye Başkanı Yılmaz Şalan hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” ve “terör örgütüne üye olmak” suçlarında yürütülen soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ÖZALP

Gözaltına alınarak görevden uzaklaştırılan HDP’li Özalp Belediye Başkanı Yakup Almaç’ın yerine ise Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik kayyım olarak atandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Özalp Belediye Başkanı Almaç’ın “terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu kayırma” suçları iddiasıyla yargılandığı ifade edildi.

BAŞKALE

Gözaltına alınan HDP’li Başkale Belediye Başkanı Erkan Acar’ın yerine ise Başkale Kaymakamı Asım Solak kayyum olarak atandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Acar’ın hakkında Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma gerekçe gösterilerek görevden alındığı ifade edildi.

BATMAN İKİKÖPRÜ’YE KAYYIM

Batman Valiliği de İkiköprü Belde Belediyesine kayyım atandığını açıkladı. Açıklamada kayyım atamasına Belediye Eş Başkanı Osman Karabulut hakkındaki Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinde “terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla süren dava dosyası gerekçe gösterildi. Karabulut’un yerine Beşiri Kaymakamı Sinan Aşcı kayyım olarak görevlendirildi.

Kayyım atanmasının ardından askerler tarafından belediye binasına baskın yapıldı. Belediye binasını ablukaya alan askerler, hizmet binasında arama yapıyor.