Hulusi Akar: ABD heyetiyle toplantılarımız oldukça olumlu geçti

Akar, ABD heyeti ile yapılan 'güvenli bölge' görüşmelerine ilişkin "Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti" dedi.

Hulusi Akar: ABD heyetiyle toplantılarımız oldukça olumlu geçti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD’den gelen heyetle yapılan ‘güvenli bölge’ görüşmelerinin hâlâ devam ettiğini belirtirken, gelinen nokta ile ilgili açıklama yaptı.

“Toplantıda muhataplarımızın görüşlerimize yaklaştığını memnuniyetle müşahade ettik. Toplantılar olumlu, oldukça yapıcı geçti.” diyen Akar,  ABD’nin Türkiye’nin taleplerine yaklaştığını öne sürüp şu ifadeleri kullandı:

Ülkemizin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasına asla izin vermeyeceğiz. 30-40 km derinlik, YPG’lilerin çıkarılması, ağır silahların bölge dışına çıkarılması taleplerimizi açık şekilde masaya koyduk.”

‘Güvenli bölge’ konusunda ABD ile çalışmayı arzu ettiklerini tekrar eden Akar, “Eğer bu mümkün olmazsa milletimizin ve bölgedeki halkarın huzurunu sağlamak için yapmamız gereken neyse bunu yaparız. Stratejik ortaklık ruhuna uygun davranmalarını, YPG desteğini sonlandırmalarını bekliyoruz. Fırat’ın doğusuna olası operasyonlarla ilgili planlarımız, hazırlıklarımız ve sahadaki birliklerimiz konusu tamamlanmış vaziyette.” dedi.