İETT Genel Müdürü istifa etti

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, yazılı bir açıklama yaparak görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İETT Genel Müdürü istifa etti

İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış, görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Bağış istifa açıklamasında “Profesyonel bir yönetim anlayışını umarak kabul ettiğim fakat maalesef bulamadığım İETT Genel Müdürlüğü görevinden bugün itibariyle verdiğim dilekçeyle ayrılıyorum.” dedi.

Bağış hakkında Sayıştay raporlarının açıklanmasının ardından CHP “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

Ancak buna rağmen Bağış’ın koltuğunu Ekrem İmamoğlu döneminde de korumaya devam etmesi tepkiye yol açıyordu.

İmamoğlu, Bağış’la yola devam etme kararı için “Mevcut yönetimde olan, şu anda devam ettiğimiz arkadaşlarımız var. İETT de bunlardan bir tanesi. Bunun gibi birkaç tane kurumumuz var devam ettiğimiz. Bazı kurumlarda alt görevlerde olup devam eden arkadaşlarımız var. Bu da doğaldır. Çünkü İBB kurumsal bir hafızaya sahip. Biz, mümkün olduğunca kurumsal hafızalardan faydalanmaya çalışıyoruz. İyi yöneticiler vardır. Yolumuza devam ederiz. Yarın ters düştüğümüz bir alan oluşabilir, vedalaşırız. Bunlar olabilecek şeylerdir. Bizim gizli bir ajandayla yolumuz yok. Yol haritamız yok. Bu manada, İETT’de görev yapan arkadaşımız, halihazırda görevde olan arkadaşımızdı ve şu anda yol yürüyoruz.” demişti.