İki çocuğunu 'FETÖ' okullarında okutan Meclis Başkanı Şentop, küçük oğlunun 'hafızlık' törenine katıldı

Büyük oğlu ve kızını 'FETÖ' okullarında okutan Meclis Başkanı Şentop, "hafızlık eğitimi" aldırdığı en küçük çocuğunun "berat" törenine katıldı.

İki çocuğunu 'FETÖ' okullarında okutan Meclis Başkanı Şentop, küçük oğlunun 'hafızlık' törenine katıldı

Eğitimi dinselleştirme politikalarını kreş çocuklarına kadar indiren AKP, Diyanet ile MEB arasında yapılan protokolle imam hatip okullarında “hafızlık projesi”ni uygulamaya sokmuştu.

Laik eğitim sisteminin tabutuna yeni bir çiviyi daha çakan bu “proje”ye çocuğunu gönderenler arasında TBMM Başkanı Mustafa Şentop da bulunuyordu. Şentop geçtiğimiz Habertürk‘ten Kübra Par’a verdiği röportajda en küçük çocuğu olan Ömer Asım’ın eğitim durumunu anlatırken “Dört numara Ömer Asım da Marmara Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’nda 6. sınıfta okuyor. Aynı zamanda hafızlık proje okulu. Çok az bir zamanda Kur’anı hıfzını tamamlayarak hafız olacak inşallah” demişti.

Meclis Başkanı bugün “hafızlık” eğitimini tamamlayan aralarında oğlu Ömer Asım Şentop’ın da bulunduğu 42 öğrenciye, hafızlık belgelerini verdi.

“ASIL RAHATSIZLIKLARI DİNDEN”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yapılan törende bir de konuşma yapıp imam hatip okullarını överken, “Zaman zaman sağda solda bu okulların başarısından rahatsız olanlar var. Onların rahatsızlığı okullar değil aslında bu milletin değerleri, dinidir. Doğrudan ona saldırma gücünü kendilerinde göremedikleri için dinin tezahürü olan, yansıması olan kurumlara saldırarak bu düşmanlıklarını, husumetlerini göstermekten geri kalmıyorlar.” dedi.

KENDİSİ DE İSTEMİŞ!

Devam eden “hafızlık” projesi için “Milletimizin çocuklarını hafız olarak yetiştirmede birtakım idealleri, hedefleri var. Bunu her yerde görüyoruz. Babam da hafızdı.” diyen Şentop, “Benim de çocuklarımdan birisini hafız yapma arzum vardı. Ömer Asım, bunu kendisi de istedi.” şeklinde konuştu.

SINAV BAŞARISINI STV’DE KUTLAMIŞTI

Dört çocuğu olan Meclis Başkanı Şentop’un büyük oğlu Mehmet Selahattin ile kızı Seniha Begüm’ü kapatılan ‘FETÖ’ okullarında okuttuğu biliniyor. Kapatılan Anafen okullarında okuyan Mehmet Selahattin Şentop, 2013 yılında yapılan Seviye Belirleme Sınavı’nda tüm soruları doğru cevaplayarak ilk 100’e girmişti.

Bu “sınav başarısı” nedeniyle, o dönem AKP MKYK üyesi ve İstanbul Milletvekili olan Mustafa Şentop da oğluyla birlikte, ‘FETÖ’ bağlantısı nedeniyle kapatılan STV’nin yayınına katılmıştı: