Kayyım: Ne yaparsanız yapın bütçeyi Mart'a kadar tüketin

Kayyımın Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’na, ‘Ne yaparsanız yapın Mart’a kadar bütçeyi tüketin’ talimatı verdiği iddia edildi.

Kayyım: Ne yaparsanız yapın bütçeyi Mart'a kadar tüketin

İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2016 tarihinde Vali Mustafa Yaman’ın kayyım olarak atandığı ve Sayıştay raporlarıyla mevzuata aykırı davrandığı ortaya çıkan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesi, ilçelerden ayrılacak yüzde 30’luk pay ile birlikte 750 milyon TL olarak belirlendi.

Belediye hesabına ise, merkezi bütçeden 426 milyon TL aktarıldı. Belediyenin 900 milyon TL’ye varan borcunun birikmesi ve kasada hiç para kalmaması nedeniyle durdurulan belediye faaliyetleri, bütçe aktarımının ardından yeniden başlatıldı.

‘NE YAPARSANIZ YAPIN 3 AY İÇERİSİNDE TÜKETİN’

Para aktarımının ardından Belediye kayyımı Mustafa Yaman’ın, bütçenin Mart ayına kadar tüketilmesi talimatı verdiği iddia edildi. Mali Hizmetler Daire Başkanlığı’nın belediyenin borçlarını ve 2019 bütçesini içeren bir raporu talebi üzerine Yaman’a sunulduğu belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığı bilgilere göre; Yaman bu rapor kapsamında 2019 bütçesinin ilk üç ayda tüketilmesini istedi ve “Harcama yapın. Malzeme alın. Borçları ödeyin. Ne yaparsanız yapın bütçeyi Mart’a kadar tüketin” talimatı verdi.

‘SON GÜNE KADAR DEVAM EDİN’

Öte yandan kayyımın geçtiğimiz günlerde belediyedeki tüm daire başkanları ile de bir toplantı gerçekleştirdiği öğrenildi. Söz konusu toplantıda da Yaman’ın daire başkanlarına, “Son güne kadar işinizin başından ayrılmayın. Seçim sonucu ne olursa olsun biz sizlerin görevlerinize devam etmeniz için gerekli adımları atacağız” dediği kaydedildi.