Mahkeme Etiler'de 'kupon arazi' rantına dur dedi

Mahkeme Beşiktaş Etiler’de "kupon arazi" olarak değerlendirilen alanın ranta açılması girişimini iptal etti.

Mahkeme Etiler'de 'kupon arazi' rantına dur dedi

Etiler’de büyük bölümü Edap İnşaat Limited şirketine ait arazi, konut ve yeşil alan fonksiyonundayken ticaret binaları yapılabilir hale dönüştürülmüş, yeşil alan kaldırılmıştı.

Cumhuriyet‘ten Hazal Ocak’ın haberine göre İstanbul 4. İdare Mahkemesi ve İstanbul 10. İdare Mahkemesi kararlarında; söz konusu plan değişikliği ile yeşil alan fonksiyonunun kaldırıldığını belirterek “Nüfus ve inşaat alanının daha da artacağı, ulaşımda yoğunluk sorunuyla karşı karşıya kalınacağı, nüfus yoğunluğunun artmasının donatı dengesini bozacağı görülmüştür” denildi.

İstanbul 10. İdare Mahkemesi 29 Mayıs’ta, İstanbul 4. İdare Mahkemesi 19 Temmuz’da bilirkişi raporuna atıfta bulunarak alt ölçekli imar planını oy birliğiyle iptal etti.

‘Kupon arazi’ ifadesi, 17-25 Aralık operasyonları döneminde AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ait olduğu öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan bir ses kaydında geçmesiyle hatırlanıyor. Sözkonusu kayıtta Erdoğan, kendisinden habersiz satılan ‘kupon arazi’ dediği bir arsa için öfkeleniyor, TOKİ Başkanı’nı fırçalıyor ve satışın iptal edilmesini istiyordu.