Netanyahu'nun konuştuğu salonun yakınına roket düştü

Netanyahu apar topar sığınaya götürüldü.

Netanyahu'nun konuştuğu salonun yakınına roket düştü

Netanyahu, düzenlediği basın toplantısında, 17 Eylül’de yapılacak erken seçimi kazanmak için sağ seçmenin oyunu almaya yönelik ırkçı vaatlerde bulundu.

Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin “İsrail’e ilhakı” için ABD Başkanı Donald Trump’ın hazırladığı ve “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelenen planın “eşi görülmemiş bir fırsat” olduğunu ifade eden Netanyahu, seçmenlerden destek istedi.

Netanyahu, yeniden seçilmesi halinde “kısa süre içerisinde” Batı Şeria’da yer alan Ürdün Vadisi’nin ABD yönetimiyle koordineli şekilde “İsrail’e ilhak edeceğini” seçim vaadi olarak ifade etti.

Netanyahu, “İsrail’in egemenliğini tüm yerleşim birimlerinde hayata geçirmek için sizden açık bir görev istiyorum.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun ilk tepkisi “Yasa dışı, hukuksuz ve saldırgan mesajları vermeye devam eden Netanyahu’nun seçim vaadi ırkçı bir Apartheid devleti.” şeklinde oldu.

İsrail Başbakanı Netanyahu bu açıklamaları yaptıktan saatler sonra Gazze’den atıldığı iddia edilen roketlerin, konuşma yaptığı salonun yakınlarına düşmesiyle sığınağa kaçmak zorunda kaldı.

Netanyahu salondan çıkarılarak apar topar sığınağa götürüldü.