Okullarda ders saatlerine 'cuma namazı' ayarı getirildi!

MEB, 2016’da başlatılan uygulamayı bir adım daha ileri taşıyıp ders saatleri çizelgesini cuma namazına göre değiştirdi.

Okullarda ders saatlerine 'cuma namazı' ayarı getirildi!

AKP’nin eğitimde dinselleşmeyi hızlandıran ve laiklik ilkesini yok sayan uygulamalarına bir yenisi daha eklendi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokulların ders çizelgelerini cuma günlerine özel yeniden düzenledi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görev başındayken imzaladığı “Cuma İzni” genelgesinin ardından başlatılan uygulama, 3 yıl sonra, birçok şehirde “dönem başından itibaren ders saatleri namaz vakitlerine göre düzenlenmesine” dönüştü.

‘ÖĞRETMENLER CUMA’YA GİTSİN’ DİYE

Cumhuriyet’ten Ozan Çepni‘nin haberine göre MEB, son olarak, Edirne’deki ortaokul ders programı saatlerini “cuma gününe özel” düzenledi. “Öğretmenlerin cuma namazına katılabilmesi için yapıldığı” belirtilen düzenleme ile öğleden sonra yapılması gereken bir ders erken saate çekilerek program değiştirildi. Düzenlemeye göre pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günlerinde 12.00 ile 13.00 saatleri arasında öğle tatili yapan okullarda, cuma günü, “namaz saatlerine göre ders arası bir saat” ertelendi. Yeni programda cuma günleri öğle arası 12.50-14.00 olarak belirlendi. Düzenlemeden önce 7 saat ders işlenen cuma günlerinde öğleden önce 4, öğleden sonra 3 ders yapan öğrencilerin programı, 5 ders sabah, 2 ders öğleden sonra olarak değiştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği düzenleme, mesai saatlerini çocuklarının ihtiyaçlarına göre ayarlayan veliler için soruna dönüştü. Öğretmene özel düzenlemeden genel değişikliğe geçilmesine karşı veliler eski uygulamaya dönülmesini talep ederken, başvurular ise sonuçsuz kaldı.

VELİLER: ZOR DURUMDA KALDIK

Veliler, öğrencilerin diğer günlerin aksine cuma günleri sabah saatlerinde 5 ders yaptığını ve yorulduklarını belirterek, “Fiziksel ve psikolojik olarak haftanın son günü sorunlar yaşıyorlar. Çocukların eve gelip gitmesini, yemeklerin hazırlanmasını ve servislerini 12.00 ile 13.00 saatlerine göre hazırlayan veliler olarak zor durumda kaldık” dedi.