Sabah'ın Esad düşmanlığı başka bir boyut aldı

Her fırsatta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a düşmanlığını dile getiren Sabah Gazetesi yine Esad üzerine akıllara durgunluk veren bir habere imza attı.

Sabah'ın Esad düşmanlığı başka bir boyut aldı

Her fırsatta Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a düşmanlığını dile getiren Sabah Gazetesi yine Esad üzerine akıllara durgunluk veren bir habere imza attı. Esad düşmanlığı yapacağım derken gülünç ve bir o kadar da absürd bir habere imza atan Sabah Gazetesi bir kez daha şaşırtmadı.

Kaz Dağları’nda yüzbinlerce ağacın kesilmesi konusunda uzun süre sessizliğini koruyan Sabah Gazetesi, Kanada menşeili emperyalist şirketin CEO’su ile röportaj yapmış ve bu şirketi şirin göstermek için epey çaba harcamıştı.

AKP’li Turkuvaz’ın amirali Sabah Gazetesi, Suriye söz konusu olduğunda ise yine ‘Esad’ın diktatörlüğünden’ dem vurarak tıpkı emperyalist batı basınının Türkiye ayağı gibi komik bir habere imza attı.

Bugün yaptığı haberin spotu şöyle:  “Suriye’deki rejimin lideri Beşşar Esed’in muhalif kuzeni Firas Esed, dedeleri Ali Esed’in soyadını Arapçada “canavar” anlamına gelen “vahş”tan, “aslan” anlamına gelen “esed”e çevirdiğini duyurdu.”

Bunun haber değeri taşıyıp taşımadığı ayrı bir konu. Ancak Sabah’ın haberinin doğruluğu da ayrı bir tartışma konusu. İnsanların soyadları üzerinden ne olduklarını çıkartan bir mantıkla haber yapan Sabah Gazetesi yine şaşırtmadı. Bu komik, gülünç ve absürt habere imza atan Sabah Gazetesi, Suriye Devleti düşmanlığı ve cihatçı çeteler sevgisi yeni değil.

Suriye’nin ABD emperyalizmi tarafından parçalanması ve bölünmesi sürecinde bu tür haberlerin kimin çıkarına olduğunu okuyucunun takdirine bırakıyoruz.

İşte o ‘garip’ haber: