Soylu: İstanbul'u yerle yeksan edecekler, ne olur fırsat vermeyin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul seçimleriyle ilgili 'korku' propagandasına devam ediyor. "Eğer bu seçimde farklı bir sonuçla karşı karşıya kalırsak telafisi zor işlere Türkiye ev sahipliği yapar' diyen Soylu, "Şunlara İstanbul'u yerle yeksan etme fırsatını ne olur vermeyin" ifadelerini kullandı.

Soylu: İstanbul'u yerle yeksan edecekler, ne olur fırsat vermeyin

Bakan Süleyman Soylu, AKP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nca bir restoranda düzenlenen iftar programında yaptığı seçim konuşmasında yine ‘korku’ ve ‘tehdit’ mesajı göndermeyi sürdürdü.

İstanbul’un kendileri için çok kıymetli olduğunu ve bu kentin sadece kendilerinin İstanbul’u olmadığını ifade eden Soylu, “İstanbul, Bakü’de ümidini yitirenlerin de İstanbul’udur. Şam’dakinin, bir taraftan Kerküklü’nün, Musul’un, Kosova’nın, Bosna’nın İstanbul’udur. Doğu Türkistan’da zulüm çeken kardeşlerimizin hayallerini ayakta tutan bir şehrin adıdır İstanbul. Fatih’in, Kanuni’nin İstanbul’udur. Mimar Sinan’ın, Selimiye’nin, Süleymaniye’nin, Fatih Camisi’nin, Topkapı Sarayı’nın İstanbul’udur. Bizim medeniyete değerlerimizin baş tacıdır İstanbul. Milletimizin inançlarıyla alay edenler, sizleri eciş bücüş görenler İstanbul’u kazanırlarsa, bilesiniz ki bunun vebali hepimiz üzerine olur. O yüzden 19 gündür burada çalışıyorum” dedi.

“KAVGANIN MERKEZİ YAPACAKLAR”

CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun, “Bakan gitsin Ankara’da otursun.” dediğini belirten Soylu, “İstanbul doğduğumuz, çoluk çocuğumuzun doğduğu yerdir. İstanbul dostlarımızı, ekmeğimizi kazandığımız yerdir. Ekrem’in yanında duran Canan’a, Sezai’ye, Kılıçdaroğlu’na bırakacaksak vay bizim halimize. Bunu çok net söylüyorum. Siz Türkiye’yi yükselen Türkiye haline getiren teşkilattansınız. Her türlü kuşatmaya karşı ayakta duran teşkilattansınız. Başınıza gelen başka bir iktidarın, başka partinin başına gelse yerle yeksan olmuştu şu ana kadar” diye konuştu.

Bakan Soylu, bir “tezgah”la İstanbul’da başka bir anlayışın diriltilmeye ve 23 Haziran’ın bir siyasal kavganın merkezi haline getirilmeye çalışıldığını savunarak, “Onun için çok çalışmalıyız, çok mücadele ortaya koymalıyız. Çünkü İstanbul’un nereden geldiğini ve nereye gittiğini biliyoruz” ifadesini kullandı.

“VEBALİ HEPİMİZİN OLUR”

Erdoğan’ın 1994’te Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten bu tarafa İstanbul’da geçen döneme övgüler düzen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Recep Tayyip Erdoğan geldikten sonra İstanbul huzur ve özgürlükler şehri oldu. Çok çalışmazsak büyük bir sıkıntı içinde oluruz. Farklı düşünce ortaya koyanlara her birimiz gitmek zorundayız. İstanbul’un gücünü arkasına alarak Türkiye’nin istikrarını ortadan kaldırmaya çalışacaklara imkan vermeyiniz. Bunun vebali hepimizin olur. Dün yaşananları unutmamak lazım. Daha dün ezanı Muhammed’i ıslıklayanları, Binali Abi gösteriye giderken onu ıslıklayanları… Dünden bahsediyoruz. Bu milletin kendisini idare etmesini hazmedemeyenler fırsat kollamaktadır. Onların mağlup edileceği tek yer vardır o da sandıktır, reydir, demokrasidir. Eğer bu seçimde farklı bir sonuçla karşı karşıya kalırsak telafisi zor işlere Türkiye ev sahipliği yapar.”

“YIKMAYI İYİ BİLİRLER”

“20 gün kaldı. Gaziosmanpaşa’da her eve gitmeliyiz, insanlara anlatmalıyız. ‘Bu ülkeyi bir maceraya sokmayın.’ diyen bir anlayışı ortaya koymalıyız” diyen Soylu, şöyle devam etti:

“28 Şubat döneminde olduğu gibi görüyorum yapılan tezviratları. Türkiye’ye başka bir noktaya taşımak istiyorlar. Ben 27 Şubat’ta Gaziosmanpaşa’da ilçe başkanıydım. Gece gündüz gibiydi. Elde edilen, Türkiye’nin geldiği noktayı, yükselen Türkiye’yi bir günde tersine çevirmeye muvaffak oluyorlardı. İnşa edemezler ama bunlar yıkmayı iyi bilirler. Şunlara İstanbul’u yerle yeksan etme fırsatını ne olur vermeyin. Ne yaparlarsa yapsınlar. 19 gündür burada yapıyorum, bu arada kendi devlet işlerimi de yapıyorum. Diyor ki, ‘İstanbul’da durmasın’. Kim ne derse desin, 23 Haziran’a kadar burada dağ taş çalışacağız.”