VİDEO | Üniversitelileri AKP mitingine çağırdılar: Para verilecek, derslerde kolaylık sağlanacak

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde AKP adayı Güray Yüksel’in mitingine katılması için Ezine Meslek Yükekokulu öğrencilerine para ve ‘derslerinde kolaylık‘ teklif edildiği ortaya çıktı.

VİDEO | Üniversitelileri AKP mitingine çağırdılar: Para verilecek, derslerde kolaylık sağlanacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Ezine Meslek Yüksekokulu öğrencileri, “para ve derslerde kolaylık vaadiyle” AKP Ezine Belediye Başkan adayı Güray Yüksel’in mitingine çağrıldı.

Sözcü’nün haberine göre; Ezine Meslek Yüksekokulu’nda geçtiğimiz Cumartesi günü yaşandığı öğrenilen olayda; Ezine Belediye Başkan adayı AKP’li Güray Yüksel’in Danişent Mahallesi’ndeki akşam mitingine Meslek Yüksekokulu’nun kantinine gelen kimliği belirsiz bir kişi tarafından “katılımcı” toplandı.

Bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde; mitinge katılması istenen öğrencilere başta 60 TL daha sonra ise “150 TL ödeme ve derslerinde kolaylık sağlanacağının teklif edildiği” görülüyor. Görüntülerde ayrıca Ali isimli bir kişinin aranarak konuyla ilgili görüşünün alındığı anlaşılıyor.

Öğrenciler arasında tepkilere neden olan olay sonrası üniversite yönetimin harekete geçtiği öğrenildi. Konuyla ilgili konuşan üniversite yetkilileri “İlgili birime konu ile ilgili inceleme başlatılması talimatı verilmiştir” açıklamasında bulundu.