Emniyet müdürlüğü, imam hatip okulu... Kamunun bütün inşaatları durdu, işçiler alacaklarını istiyor

Zonguldak't bir çok kamu kurumunun inşaat ihalesini alan firma, ekonomik darboğaza girince devam eden şantiyelerde çalışmalar durduruldu. İşçiler biriken alacakları için kaymakamlık kapısına dayandı

Emniyet müdürlüğü, imam hatip okulu... Kamunun bütün inşaatları durdu, işçiler alacaklarını istiyor

Zonguldak’ta faaliyet gösteren ve bir çok kamu kurumunun ihalesini aldığı bilinen Özbulut İnşaat’ın, yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle çok sayıda şantiyede çalışmayı durdurduğu öğrenildi.

Yerel Pusula Gazetesi‘nin haberine göre, firma bugün itibariyle Kozlu Emniyet Müdürlüğü Binası, Devrek Baston Çarşısı, Çaycuma 24 Derslikli İmam Hatip Orta Okulu, Çaycuma Aile Sağlığı Merkezi, Çaycuma OSB Yönetim Binası ile Çaycuma Belediyesi’ne ait üç şantiyede işlerini durdurdu.

Firmanın yarım kalan işlerinin nasıl tamamlanacağı merak edilirken devreye Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın girdiği ve sorunun çözümüne çalıştığı belirtiliyor.

İŞÇİLER HAKLARINI İSTİYOR

Öte yandan firmadan aylardır birikmiş maaşını alamayan yüzlerce işçi de bulunuyor. Firmanın üstlendiği çok sayıda projeden biri olan Çaycuma İmam Hatip şantiyesinde çalışan 20 işçi geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlığına başvurmuş ve birikmiş alacaklarının bir an önce ödenmesini istemişti.