Abdulkadir Selvi'den seçim haberi: Yüzde 10 barajı olmayacak

Yandaş Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, seçim sisteminde değişiklikler yapılabileceğini, seçim barajının yüzde 10 olmayacağını açıkladı.

Abdulkadir Selvi'den seçim haberi: Yüzde 10 barajı olmayacak

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, seçim sisteminde değişiklikler yapılabileceğini belirtti. Selvi, “Görünen o ki, 2023’te yüzde 10 barajı olmayacak” dedi.

Selvi, “Başkanlık sisteminin yüzde 50 artı 1 üzerine inşa edilmesi ittifak sistemini getirdi. Haliyle tüm değerlendirmeleri ittifaklar arasındaki dengeye göre yapıyoruz. Ama göz ardı ettiğimiz önemli bir nokta var: 2023 seçimlerine bu seçim sistemi ve yüzde 10 barajıyla mı gideceğiz?” ifadesini kullandı.

Yandaş yazar Abdulkadir Selvi ayrca şu değerlendirmelerde bulundu:

“AK Parti ve MHP, seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası üzerinde çalışmak üzere ortak bir komisyon kurdu. Ancak Erdoğan ve Bahçeli bu konuda yetkin isimlerin önerilerini de dinliyorlar. Görünen o ki, 2023’te yüzde 10 barajı olmayacak. Yüzde 7 konuşuluyor. Yüzde 5 ihtimali ona göre daha ikinci aşamada geliyor. İttifakla seçime giren partiler için yüzde 10 barajının korunması, ittifak yapmayanlara yüzde 7 ya da 5 oranının uygulanması üzerinde duruluyor. Ama sadece bu değil. Bir sürpriz üzerinde konuşuluyor. Henüz karar verilebilmiş değil. Özellikle yüzde 1 ve 2’lik partiler için. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjdesi üzerine odaklanmışken benim sürprizimi de düşünün istedim.” değerlendirmesinde bulundu.