Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li Özlem Zengin cemaatle ‘anı’sını anlattı: O tarihten beri takıntılıyımdır

Reklam

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeniyle katıldığı canlı yayın programında ‘FETÖ’nün eğitim yapılanmasıyle ilgili “anı”sını anlattı.

Habertürk TV’de konuşan Zengin, İzmir’de yatılı bir lise öğrencisi iken yaşadığını belirttiği “deneyim”i “İzmir’de Yamanlar Dersanesi’ydi sonra Yamanlar Koleji oldular. Onların bir burs sınavına girmek istemiştim. Kız öğrencileri almıyorlardı. 83’ten bahsediyorum. ‘Kızların alınmadığı bir yer olabilir mi?’ demiştim. O tarihten beri takıntılıyımdır” ifadeleriyle anlattı.

Zengin, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Bu yapılarda inanılmaz bir ayrıştırıcılık vardır. Kendilerini üstün görme hali, insanların kendi iradelerine bırakılmadıkları bir ortam vardı. Herşeyi söylenir onlara. Nereden alışveriş yapacaklar, ne giyecekler, nerede ne söyleyecekler, nasıl duracaklar, kimle evlenip ne zaman boşanacaklar… Tamamen insanların iradesini ortadan kaldıran birşey. Bunu yaparken de o geceyi hatırlayınız -15 Temmuz’u kastediyor- su içerken oturarak su içen ama bir başkasını öldüren insanların görüntülerini izledi Türkiye. Bunu ilahi birşey için yaptıklarına inandırıldılar.”

Meclis’te geçtiğimiz ay “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadesini kullandığı çıkışıyla pes dedirten Zengin, ‘FETÖ’ dersanesinde henüz 80’li yıllarda karşılaştığını söylediği bu duruma aslında kendi açısından bakıldığında “tutarlılık” gösteriyor. Zira ülkemizde iktidar şemsiyesi altında faaliyet gösterip yaygınlaşan tarikat yapılanmalarına ait “eğitim” kurumlarında kız ve erkek öğrencilerin bir arada olmasına müsaade edilmiyor.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam