AKP'li Özlem Zengin cemaatle 'anı'sını anlattı: O tarihten beri takıntılıyımdır

"Bu ülkede AK Parti gelene kadar 'kadın' kelimesinin adı yoktu Türkiye’de" diyen AKP'li Özlem Zengin, lise döneminde 'FETÖ'ye ait Yamanlar Koleji'nin sınavına girmek istemiş.

AKP'li Özlem Zengin cemaatle 'anı'sını anlattı: O tarihten beri takıntılıyımdır

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü nedeniyle katıldığı canlı yayın programında ‘FETÖ’nün eğitim yapılanmasıyle ilgili “anı”sını anlattı.

Habertürk TV’de konuşan Zengin, İzmir’de yatılı bir lise öğrencisi iken yaşadığını belirttiği “deneyim”i “İzmir’de Yamanlar Dersanesi’ydi sonra Yamanlar Koleji oldular. Onların bir burs sınavına girmek istemiştim. Kız öğrencileri almıyorlardı. 83’ten bahsediyorum. ‘Kızların alınmadığı bir yer olabilir mi?’ demiştim. O tarihten beri takıntılıyımdır” ifadeleriyle anlattı.

Zengin, sözlerinin devamında şunları söyledi:

“Bu yapılarda inanılmaz bir ayrıştırıcılık vardır. Kendilerini üstün görme hali, insanların kendi iradelerine bırakılmadıkları bir ortam vardı. Herşeyi söylenir onlara. Nereden alışveriş yapacaklar, ne giyecekler, nerede ne söyleyecekler, nasıl duracaklar, kimle evlenip ne zaman boşanacaklar… Tamamen insanların iradesini ortadan kaldıran birşey. Bunu yaparken de o geceyi hatırlayınız -15 Temmuz’u kastediyor- su içerken oturarak su içen ama bir başkasını öldüren insanların görüntülerini izledi Türkiye. Bunu ilahi birşey için yaptıklarına inandırıldılar.”

Meclis’te geçtiğimiz ay “Bu ülkede AK Parti gelene kadar ‘kadın’ kelimesinin adı yoktu Türkiye’de” ifadesini kullandığı çıkışıyla pes dedirten Zengin, ‘FETÖ’ dersanesinde henüz 80’li yıllarda karşılaştığını söylediği bu duruma aslında kendi açısından bakıldığında “tutarlılık” gösteriyor. Zira ülkemizde iktidar şemsiyesi altında faaliyet gösterip yaygınlaşan tarikat yapılanmalarına ait “eğitim” kurumlarında kız ve erkek öğrencilerin bir arada olmasına müsaade edilmiyor.