Eğitim emekçilerinden sansür tepkisi

Eğitim Sen Hatay Samandağ  Şubesi, TELE 1 ve HALK TV'ye uygulanan sansüre ilişkin bir açıklama yaptı.

Eğitim emekçilerinden sansür tepkisi

Eğitim Sen Hatay Samandağ Şubesi, başta TELE 1 ve HALK TV olmak üzere; basın özgürlüğünün ve halkın haber alma hakkına yapılan sansür uygulamalarına tepki göstererek açıklamada bulundu. Erdal Yılmazçelik’in haberine göre yapılan “Basına sansüre hayır” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Basın özgürlüğünün dayanağı, anayasamızda ve imzacısı olduğumuz uluslararası hukuk belgelerinde geçtiği üzere halkın haber alma hakkı ve özgürlüğüdür.

Her ne kadar türlü neden ve gerekçelerle bu işlevini ve dayanağını unutan basın, ülkemizde egemen kılınmaya çalışılsa da, eleştiri hakkımız şimdilik saklı kalmak üzere, kiminin muhalif, kiminin tarafsız, bizce halktan, haktan ve emekten yana taraflı olması gereken basının temsilcileri olarak TELE 1’e ve HALK TV’ye reva görülen baskı kabul edilemez.

Dün devrimci basına süresiz ve artan şiddette yönelen bu baskı ve sansür bugün değil muhalife, egemeni alkışlayıp onaylamayan herkese ve her kesime yönelmiş ise bunda hepimizin payı vardır.

Ancak her ne koşulda olursa olsun, Halkın sesine ses olmaya ve ses katmaya çalışan TELE 1’e ve HALK TV’ye yönelen bu sansürcü tutumu, demokrasi ve haklardan yana herkes gibi bizler de görmezden gelemeyiz.

Bizler çok iyi biliyoruz ki, halktan ve haktan yana bir yarını “padişahım çok yaşa” diyenler değil, “kral çıplak” diyebilenler örmüştür, örecektir. Bu yaklaşım ve bakış açısı, uzun vadede bugün bunu bu iki kanala reva görenlerin de, çıkarınadır. Özgür basının işlevi de budur.

Bu vesile ile TELE1 ve HAKL TV şahsında ve haklı çağrıları üzerine, halktan, haktan ve emekten yana, Halkın haber alma hakkından gücünü alan ve vefa bilen basını ve basın emekçilerini, demokrasi ve haklardan yana herkes gibi bizler de sahipleniyoruz.”