Endonezya'da genel grev 3. gününde: Sivil giyimli paramiliter çeteler halka saldırıyor

Endonezya'da işçi haklarına ciddi saldırılar içeren istihdam paketinin iptal edilmesi için başlayan genel grev 3. gününde. Polisin sert müdahalesi tepki toplarken, sivil giyimli paramiliter çetelerinde halka saldırılara katıldığı görülüyor.

Endonezya'da genel grev 3. gününde: Sivil giyimli paramiliter çeteler halka saldırıyor

Endonezya’da, işçilerin haklarını gasp eden, iş güvenliğini ortadan kaldıran yeni yasaya karşı işçi sınıfı üç gündür genel grevde.

Başkent Jakarta başta olmak üzere, birçok şehirde işçiler ve öğrenciler binlerce kişilik gösteriler düzenlerken, polisin sert müdahalesinin dozu artıyor. Şimdiye kadar 600 protestocunun gözaltına alındığı gösterilerde iki öğrenci ağır yaralandı.

Polisin göstericilere müdahalesinde sivil giyimli kişiler dikkat çekti. Bu kişilerin hepsinin polis olup olmadığı merak konusu oldu.

Endonezya’da 1965-66 yıllarında tarihin en büyük siyasi soykırımlarından bir tanesi yaşanmıştı. Özellikle devlet destekli paramiliter güçler tarafından Endonezya Komünist Partisi üyesi en az 500 bin kişi katledilmişti. Endonezya’da paramiliter grupların hala etkin olduğu biliniyor.