Ermenistan- Azerbaycan sınırında çatışma

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda birçok köyden ölü ve yaralı olduğu haberleri geliyor.

Ermenistan- Azerbaycan sınırında çatışma

Azerbaycan- Ermenistan sınırında iki ülke arasında çatışma çıktığı belirtiliyor.  Azerbaycan mevzileri ve sivil yerleşimleri hedef alınan çatışmada bazı sivillerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı.

Açıklamada, Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.

Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği bildirilirken, Azerbaycan ordusunun da cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi.

AZERBAYCAN’DAN KARŞI SALDIRI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’dan gelen saldırıya yanıt verildiğini açıkladı. Azerbaycan ordusu komutanlığının sivil halkın güvenliğini sağlamak için tüm cephe boyunca bir karşı saldırı başlatmaya karar verdiği bildirildi.

Açıklamada, Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopterinin Ermenistan ordusu tarafından Terter yönünde düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu bilgisine de yer verildi.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor.” ifadelerine yer verdi.

ERMENİSTAN: 4 HELİKOPTER 15 İHA İMHA EDİLDİ

Ermenistan Savunma Bakanlığı da, Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’da 4 helikopter, 15 İHA, 10 tank ve zırhlı araç kaybettiğini belirtti.

Facebook hesabından açıklama yapan Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, “Dağlık Karabağ Savunma Ordusu birlikleri, cephe hattının kuzey, güney ve güneydoğu yönlerinde savunma faaliyetleri yürütüyor düşmanın ilerleyişini önlüyor. Düşman, büyük can ve teçhizat kaybı yaşadı. Birlikler, Azerbaycan’a ait 4 helikopter, yaklaşık 15 İHA, 10 tank ve zırhlı piyade aracını imha etti” ifadelerini kullandı.