HDP'nin yürüyüş çağrısının ardından 10 şehre giriş-çıkış kısıtlaması geldi

HDP'nin "Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” çağrısı yapmasının ardından giriş çıkış yasaklanan il sayısı 10'a yükseldi.

HDP'nin yürüyüş çağrısının ardından 10 şehre giriş-çıkış kısıtlaması geldi

HDP’nin 15 Haziran Pazartesi (Yarın) başlatacağını duyurduğu yürüyüş öncesi toplam ilin 9 valilikleri tarafından şehirlere giriş ve çıkışlara kısıtlanmışt. Kararların HDP’nin “Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü” çağrısı yapması ve yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını riski nedeniyle alındığı belirtildi.

Son olarak şehre giriş çıkışların kısıtlandığı illere Adana da eklendi. Adana Valiliği tarafından yapılan açıklamada, TBMM’nin 4 Haziran 2020 tarihli oturumunda; CHP’li Enis Berberoğlu, HDP’li Musa Farisoğulları ve HDP’li Leyla Güven’in milletvekilliklerinin düşürülmesi ardından da tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla Adana’da bazı illerde toplanma çağrıları yapıldığı bilindiğinden, bu tür eylemlerin kentte düzenlenmesi durumunda “karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlar arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleyi zafiyete uğratabilecek şekilde kişiler arası teması arttıracağı öngörüldüğü” belirtildi. Açıklamada, bu ileri sürülen nedenlerle “milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların kente giriş çıkışlarının pazartesi gününden itibaren 15 gün süreyle yasaklandığı” belirtildi.

Böylece HDP’nin yürüyüşüne karşı giriş çıkış yasaklanan il sayısı 10’a yükseldi. Daha önce de Bursa, Bitlis, Hakkari, Kırklareli, Edirne, Kocaeli, Sakarya, Van ve Tekirdağ valilikleri şehirlere giriş ve çıkışları kısıtlanmıştı.