İmamoğlu’na kurulan tezgah ortaya çıktı

İBB Başkanı İmamoğlu’nu karalama haberi yapmaya çalışan muhabir ve çiftçi ifşa edildi.

İmamoğlu’na kurulan tezgah ortaya çıktı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Mersinli üreticilerin elinde kalan 100 ton limonu satın alarak İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine dağıtmasını karalamak için yapılan haberde muhabir ve kullandığı figüran ifşa oldu.

İmamoğlu, koronavirüs kısıtlamaları yüzünden mahsülü ellerinde kalan Mersinli üreticilerden 100 ton limon alınarak İstanbul’da ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını duyurmuştu.

Bir kameraman ve üretici olduğu iddia edilen kişinin İmamoğlu’nun satın aldığı limonlarla ilgili gerçekleri yansıtmayan, karalama haber yapma çalışmalarının video görüntüleri ortaya çıktı. Haberi yapan kameraman ve röportaj yapılan sözde çiftçinin kimlikleri ise sosyal medyada kısa sürede ifşa edildi.

ÇİFTÇİ DEĞİL FİGÜRAN

Sosyal medya kullanıcısı Taylan Kulaçoğlu, ortaya çıkan videoyla ilgili ve videodaki isimlerle ilgili önemli bilgiler verdi. Kulaçoğlu, görüntülerdeki kameramanın Mustafa Dölek olduğunu ve 24Haber, AHaber gibi kanallara ısmarlama haberler yaptığını, röportaj yapılan kişinin de Ömer Tunçel isminde bir figüran olduğunu, çiftçi olmadığını belirtti.

Kulaçoğlu paylaşımında şu sözleri aktardı:

“Mahmut Dölek adlı Kameraman, kanal 24, Ahaber, ATV gibilere ısmarlama haber yapmanın yanı sıra, Diriliş medya adlı haber sitesinden de yalan yanlış haber yapmasıyla biliniyor. Hatta bu yüzden de bıçaklanmış. Ömer Tuncel de AKP’den nemalanan, Akdeniz adlı ajansta çalışan figüran.”

İmamoğlu’na kurulan tezgah ortaya çıktı

Bir başka sosyal medya kullanıcısı ise “Röportajı veren Ömer Tuncel, kameraman da Mahmut Dölek, ikisi de koyu Akp’li. Mahmut Dölek yerel haberleri Ethem Sancak’ın 24 Tv’sine satıyor, ifşa olmasaydı bunu da satacaktı büyük ihtimal. ” diyerek sipariş kurgu haberin aktörlerini deşifre etti.

Mersin’de bulunan yerel Diriliş Erdemli isimli gazetede muhabir olan Mahmut Dölek’in ortaya çıkan fotoğraflarında AKP’li olduğu anlaşıyor.

İmamoğlu’na kurulan tezgah ortaya çıktı