İran'dan Dağlık Karabağ'daki çatışmalara sınır ihlali uyarısı: Devam ederse karşılık vereceğiz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, Dağlık Karabağ'daki çatışmalar sırasında meydana gelen sınır ihlallerinin devam etmesi haline karşılık vereceklerinin altını çizdi.

İran'dan Dağlık Karabağ'daki çatışmalara sınır ihlali uyarısı: Devam ederse karşılık vereceğiz

İran resmi haber ajansı IRNA’nın aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade düzenlediği basın toplantısında Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalara ilişkin konuştu.

“YANLIŞLIKLA DA OLSA CEVAP VERECEĞİZ”

Hatipzade, “İran’ın kırmızı çizgisi vatandaşlarının güvenliğidir. Silahlı Kuvvetler gerekli uyarıları yaptı ve karşı tarafın gerekçelerini de dinledi. Yanlışlıkla da olsa İran’a yapılacak herhangi bir saldırıya cevap verileceğini söyledik” ifadelerini kullandı.

“ATEŞKESE UYMAYA ÇALIŞMALILAR”

Dağlık Karabağ’daki çatışmaları kaygı ile yakından izlediklerinin altını çizen Hatipzade, “Her iki tarafla sürekli iletişim halindeyiz. Taraflara daha önce de söylemiştik. Çatışmaların kontrolden çıkmasına izin vermemelerini bir kez daha söylüyoruz. Esirlerin ve sivillerin haklarına saygı göstermeliler. Şehirlere saldırmamalılar. Ateşkes yükümlülüklerine uymaya çalışmalılar” diye konuştu.

İran’ın Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki Hüdaaferin ilçesindeki iki köye 15 Ekim’de 10 roket düşmesi üzerine Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hatipzade, olayı kınamış ve “Aynı durum tekrar ederse İran bu gelişmeler karşısında kayıtsız kalmayacaktır” sözlerini kullanmıştı.