İzmir de alarmda: 1 günde 440 pozitif vaka

İzmir'de de koronavirüs vakalarında artış devam ediyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir de alarmda: 1 günde 440 pozitif vaka

Koronavirüs salgını tüm hızıyla devam ediyor. Sağlık bakanlığı tarafından açıklanan vaka sayıları ile gerçek sayılar iddialara göre örtüşmüyor. Türkiye genelinde olduğu gibi İzmir’de de koronavirüs vaka sayıları alarm veriyor. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Vali Köşger, İzmir’de durumun iyi gitmediğini ve alınan önlemlere rağmen artışın devam ettiğini belirtirken, vaka sayılarındaki artışın devam etmesi durumunda önlemlerin artırılabileceğini kaydetti.

Perşembe günü 312 kişinin PCR testinin pozitif çıkmasının ardından hafta sonundaki testlerde bu rakamların daha da arttığı iddia edildi. Pazar günü 5 bin kişiye test uygulandığı, 440 testin pozitif çıktığı öğrenildi. Yüzde 40’lık artış nedeniyle İl Pandemi Kurulu’nun toplanıp toplanmayacağı merak konusu.

İzmir’in yerel gazetesi EgedeSonSöz’ün haberine göre, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Aldığımız önlemlere rağmen işler iyi gitmiyor, vaka sayılarında artış sürüyor. Önlemleri daha da artırabiliriz. İl Pandemi Kurulu’nu toplamak, bugün itibariyle gündemimizde yok. Fakat İl Pandemi Kurulu’nu acilen de toplayabiliriz. Kontrollerimizi yoğunlaştırdık. İzmir genelinde aldığımız önlemleri genişletmemiz gerekiyor” dedi.