Komünist Başkan Maçoğlu, dağ keçilerini korumak için ABD'li patronun karşısına çıkacak

Amerikalı patron Bradley Garrett Van Hoose için Dersim’de yaban keçisi vurabilmesi adına geçici avcılık belgesi düzenlendi. Maçoğlu, konuyla ilgili belgeyi sosyal medya hesabından paylaşarak, "Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım..." ifadelerini kullandı.

Komünist Başkan Maçoğlu, dağ keçilerini korumak için ABD'li patronun karşısına çıkacak

“Av turizmi” adı altında yaban hayvanlarının katledilmesinin yolu açılıyor. Son zamanlarda dağ keçileri, geyikler gibi yaban hayvanları Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği izin belgeleri ile avcıların hedefi oluyor. Yurt içi ve yurt dışından gelen avcılar Türkiye’deki yaban hayatını tehlikeye atıyor.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, ismi Bradley Garrett Van Hoose olan ve belgede ‘iş adamı’ olarak belirtilen bir avcının, para karşılığı Salördek’te bir dağ keçisini vurmasına onay verildi.

Maçoğlu dağ keçisini avlamaya gelecek avcı için, “Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez… Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım…” mesajını paylaştı.