Liseliler buluşuyor: Aydınlanma Okulları Zoom toplantıları başlıyor

Liseli gençliğin buluşacağı Aydınlanma Okulları'nda, “Sosyalizm hayal midir?”, “Devrimler Tarihi”, “Sağ ve Sol kavramları”, “Türkiye Tarihi” gibi başlıklar işlenecek.

Liseliler buluşuyor: Aydınlanma Okulları Zoom toplantıları başlıyor

Liseli gençliğin yan yana gelerek okuyup, tartışıp, ürettiği bir okul olma işlevi gören Aydınlanma Okulları, ülke çapında internet üzerinden oturumlarını yapmaya hazırlanıyor. Uzun yıllar boyunca oturumlarını sürdüren, birçok ilde liseli gençliğin katılımıyla gerçekleşen Aydınlanma Okulları Zoom uygulaması üzerinden yapılacak olan dört oturumluk programını geçtiğimiz gün ilan etti.

Eğitim sisteminin niteliği düşünüldüğünde, okullarda anlatılmayan ya da çarpıtılarak anlatılan birçok konu Aydınlanma Okulları’nda temelleri açılarak işlenecek, liseli gençlik “Sosyalizm hayal midir?”, “Devrimler Tarihi”, “Sağ ve Sol kavramları”, “Türkiye Tarihi” gibi başlıklarla buluşturulacak.

Oturumlar iki haftada bir Pazar günleri saat 20.00’de yapılacak.

Oturumlara katılmak isteyenler için oluşturulmuş bir kayıt formu da bulunuyor. Aydınlanma Okulları’na katılmak isteyen liseli gençlik 0532 201 0616 no’lu telefonla temasa geçebilir ve aşağıdaki kayıt formunu doldurabilir.

https://forms.gle/iXuUGdTS9t8nqwfX9